Mainos

Pietarilaismatkailijoiden määrä kasvaa ennätysmäisesti

Viisumien käsittelyaika on kiireessä venähtänyt kahteen viikkoon. Sesonkiajoista ei kuitenkaan enää puhuta, sillä joulun ja kesän väliaikakin on vilkasta.

Pietarilaisten matkustaminen Suomeen on tänä vuonna kasvanut ennätysmäisesti. Jo 215 000 pietarilaista ja suurkaupungin ympäristössä asuvaa on tämän vuoden aikana vieraillut Suomessa.

Viisumihakemuksia on tullut Pietarin konsulaattiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla 50 000 viimevuotista enemmän. Varakonsuli Harri Heikkinen kertoo Etelä-Saimaalle, että vuoden loppuun mennessä viisumien kokonaismäärä ylittää 400 000:n rajan. Viime vuonna konsulaatti myönsi 319 000 viisumia.

Matkustusasiakirjojen käsittelyaika on venähtänyt kahteen viikkoon, kun konsulaatin viisumiyksikössä on riittänyt vipinää.

- Varsinaisista sesongeista ei tosin voi enää puhua, sillä joulun ja kesän väliaikakin on ollut lähes yhtä vilkasta, Heikkinen kertoo.

Heikkisen mukaan kesäkuun alussa voimaan tullut sopimus viisumihelpotuksista EU:n ja Venäjän välillä ei ole vaikuttanut merkittävästi monikertaviisumien osuuteen.

- Suomi on noudattanut joustavaa viisumipolitiikkaa jo usean vuoden ajan, ja myönnetyistä viisumeista 80 prosenttia on tähän mennessäkin ollut monikertaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.