Mainos

Pientalo suomalaisen mieleen

Pientaloteollisuus ry:n puheenjohtaja Eero Saarelainen vakuuttaa, että pientalotonttien kaavoitus on parasta kuntamarkkinointia. Hänen mukaansa runsas ja monipuolinen pientalojen tarjonta ratkaisee, mihin kuntaan suomalaiset muuttavat.

-Useiden tutkimusten mukaan jopa neljä viidestä suomalaisesta haluaa asua pientaloissa. Todellisuudessa niissä asuu vain joka toinen, hän pohti yhdistyksen syyskokousseminaarissa tiistaina Helsingissä.

-Suomessa on Pohjoismaiden pienin omakotitalokanta. Pientalojen tarjonta on kunnille tilastojenkin valossa mitä mainioin markkinointivaltti, hän kehottaa.

Saarelaista ihmetyttää, miksi muutamat suuret kaupungit eivät ole vielä ymmärtäneet kaavoittaa pientalotontteja, mahdollisuuksia tähän hänen mielestään kyllä on.
-Viime vuonna pientalojen osuus uudisrakentamisesta oli Tampereella vain 15 prosenttia ja Jyväskylässä 17 prosenttia. Sen sijaan Espoossa ja Turussa uudisrakentamisesta lähes puolet oli pientaloja, hän arvioi.

Pientalousteollisuusyhdistys PTT pitää tärkeimpänä lähivuosien tavoitteenaan luoda edellytyksiä, joilla voidaan lisätä kohtuuhintaisia pientalotontteja ja kehittää tulevaisuuden pientalorakentajille sopivia tuotepalvelukokonaisuuksia.

Tavoitteensa toteuttamiseksi yhdistys on yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa suunnittelemassa uusia asuntorakentamisen malleja. Kyse on mallipintataloprojektista vuosille 2003-2006, jolloin luodaan esimerkkejä kaavoitukselle, pientaloille ja rakentamiselle.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.