Mainos

Pienkoneen osat saatu nostettua ylös Saimaasta

Silminnäkijöiden mukaan koneesta alkoi tippua palasia jo ilmassa.

Suurin osa perjantaina Saimaaseen pudonneesta pienkoneesta on saatu nostettua ylös. Järven pohjalla oli illalla enää pieniä koneenosia.

Nostoa vaikeutti se, että kone hajosi pahoin veteen syöksyttyään. Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijan Hannu Melarannan mukaan pohjasta saatiin ylös muun muassa ohjaamo, pala runkoa ja osia siivistä.

Noston jälkeen kone pitää koota onnettomuustutkintaa varten. Saimaasta löytyneitä osia ryhdytään tunnistamaan yksi kerrallaan. Kokoaminen tapahtuu vertaamalla löydöksiä samantyyppiseen ehjään koneeseen.

- Se on kuin palapelin kokoamista. Jos jotain tärkeää puuttuu, on pohjasta tehtävä lisäetsintöjä. Pienkoneissa ei ole niin sanottua mustaa laatikkoa, joka tallentaisi lennon tapahtumat, Melaranta kertoi.

Melaranta ei osaa sanoa koneen putoamiseen johtaneista syistä vielä mitään.

Osia alkoi tippua jo ilmassa

Pienkoneesta alkoi ilmeisesti irrota osia jo ennen veteen syöksymistä. Tutkijalautakunta on ehtinyt haastatella seitsemää henkilöä, jotka olivat lähinnä onnettomuuspaikkaa.

-Siitä, mikä aiheutti osien irtoamisen ja mitä ne olivat, ei voida sanoa vielä mitään. Koneen vauhtikin oli varsin kova, kertoo Melaranta.

Hänen mukaansa koneen pääosat on jo saatu nostetuksi moottoria myöten ja ne kuljetetaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle tutkittaviksi. Sukeltajat jatkavat vielä pienempien osien etsintää.

Lappeenrannan poliisin mukaan puuttuvia osia löytyy putoamispaikan ympärillä olevalta alueelta, maalta ja vedestä. Poliisi pyytää, ettei osiin koskettaisi vaan ne jätettäisiin paikoilleen ja ilmoitettaisiin poliisille puh. 07 18 73 70 00.

Tutkintalautakuntaan kootaan neljän hengen ryhmä, joka kuulee lisäksi asiantuntijoita. Työ vienee useita kuukausia.

Kuopiosta Lappeenrantaan matkalla olleen Piper Arrow -koneen veteen syöksyssä kuoli kolme koulutuslennolla ollutta miestä pääkaupunkiseudulta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.