Mainos

Pienituloisille veteraaneille korotus ylimääräiseen rintamalisään

Pienituloiset rintamaveteraanit ovat saamassa korotuksen ylimääräiseen rintamalisäänsä. Eduskunta hyväksyi lainmuutoksen yksimielisesti tänään. Ylimääräinen rintamalisä on muutoksen jälkeen enimmillään 45 prosenttia entisen kansaneläkkeen lisäosan määrästä. Tätä nykyä määrä on 25 prosenttia, ja vastakin ylimääräistä rintamalisää maksetaan kaikille vähintään sen suuruisena.

Muutoksen jälkeen ylimääräinen rintamalisä on enimmillään 793-984 markkaa kuukaudessa perhesuhteista ja asuinpaikasta riippuen. Ennen korotusta enimmäismäärä oli 441-547 markkaa. Täysimääräisenä korotetun lisän saavat pelkän kansaneläkkeen varassa elävät veteraanit. Määrä pienenee asteittain sitä mukaa, mitä enemmän veteraani saa työeläkettä tai vastaavaa korvausta.

Jos veteraanin työeläketulot ylittävät kuukaudessa 1000 markkaa, ylimääräinen rintamalisä ei nouse, vaan on jatkossakin nykyiset 25 prosenttia. Hallituksen mukaan korotuksen saajia on noin 23500. Kaikkiaan ylimääräisen rintamalisän saajia on runsaat 88000. Korotus tulee voimaan huhtikuun alusta. Käytännössä niitä ei ehditä maksaa vielä silloin, vaan se tehdään takautuvasti, viimeistään kuitenkin ensi syyskuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.