Mainos

Pienillä keinoilla katu- ja siitepölyä vastaan

Ilmanlaatu on tällä hetkellä välttävä tai tyydyttävä. Katupöly pöllyää ja siitepölyaika on käsillä. Huomenta Suomessa vieraillut sairaanhoitaja Tarja Pajunen Hengitysliitto Helistä kertoo, että ilmanlaadun tilanne ei ole vielä paha, mutta oireita voi kuitenkin esiintyä.

- Kun katupölyjä siivotaan, ilmassa liikkuu niin homeita, mikrobeja, eläinallergeeneja ja hiekkapölyä. Siitepölyäkin on ilmassa pahimmillaan jo maaliskuussa kun leppä ja pähkinäpensas kukkivat, seuraavaksi vuorossa on koivu, Pajunen kertoo.

Elämää voi helpottaa siitepölyn ja katupölyn keskellä. Varsinkin siitepölyallergisten kannattaa laittaa ikkunoihin siitepölysuodattimet. Joka kodissa tulisi myös vaihtaa tuloilmansuodattimet.

Lisäksi pyykkejä ei kannata vielä kuivattaa ulkona, ettei siitepöly kulkeudu pyykin mukana sisälle. Myös hiuksiin tarttuu pölyä jonka vuoksi ne tulisi pestä iltaisin. Lisäksi pölyt tulisi sisällä pyyhkiä.

Myös hiekotuksen poiston nopeutta voi edesauttaa. Kun hiekoituksien poistosta tulee ilmoitus, tulisi autot siirtää pois katujen varsilta, että hiekoituksien poisto sujuisi matkattomammin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.