Mainos

Pieni tyttövauva syntyi suurmyrskyn keskelle - katso video

Australialaiset joutuivat heräämään tänä aamuna hirmumyrsky Yasin tekemien tuhojen keskellä maan koillisrannikolla. Yhdessä evakuointikeskuksessa tunnelma oli kuitenkin riemuisa: siellä saatiin nimittäin todistaa tyttövauvan syntyminen varhaisina aamun tunteina.

Samaan aikaan, kun rajut myrskytuulet riehuivat Cairnsin kaupungissa Queenslandissa, paikallinen nainen Akiko Pruss synnytti terveen vauvan kello 6 aamulla paikallista aikaa. Kolme tuntia kestäneen synnytyksen aikana hänen apunaan oli kätilönä työskentelevä brittinainen, joka oli lomalla Australiassa ja osui sattumalta samaan evakuointikeskukseen.

- Joku kysyi, onko paikalla terveydenhuollon ammattilaisia ja kerroin tuolloin olevani kätilö. He sanoivat: "Hyvä, vauva on syntymäisillään", kertoo brittiläinen Carol Weeks. Hänet oli evakuoitu tuhansien paikallisten ihmisten kanssa koulurakennukseen.

- Vauva ja äiti voivat mainiosti. Kaikki meni aivan täydellisesti.

Cairnsin kaupunginvaltuutetun mukaan vauvalle ei ole vielä annettu nimeä, mutta "Yasi" ei ainakaan tule kuuloonkaan.

- Tuore äiti ei pidä siitä nimestä lainkaan, Linda Cooper sanoo.

Myös kaksi muuta "myrskyvauvaa" syntyi

Australian pääministerin Julia Gillardin mukaan ilouutinen on "lämmittänyt monien ihmisten sydäntä". Samaa totesi Queenslandin osavaltion pääministeri Anna Bligh.

- Kaiken tämän tuhon keskellä, uuden elämän alkaminen on hyvin liikuttavaa. Olen varma, että vauvan syntyminen toi hymyn monien kasvoille vaikean ja stressaavan yön jälkeen, Bligh sanoi.

Myös Innisfailissa syntyi kaksi vauvaa hirmumyrskyn riepottelun aikana.

- Olen ymmärtänyt, että tuore äiti ei halua vauvansa nimeksi "Yasia". Uskoisin, että kaksi muuta äiti päätyvät samaan ratkaisuun, Bligh jatkoi.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.