Mainos

Pienet yritykset mukavimpia työpaikkoja

Työntekijät pitävät pienten yritysten työoloja erityisen hyvinä.

Suomen Yrittäjien selvityksen mukaan työnantajan ja työntekijän väliset suhteet muuttuvat sitä avoimemmiksi ja luottamuksellisemmiksi mitä pienemmästä yrityksestä on kyse. Samoin pienten yritysten työntekijät kokevat omat vaikutusmahdollisuutensa työpaikan toiminnan kehittämiseen ja töiden jakoon hyviksi.

- Pienten yritysten vahvuudet ovat ensinnäkin työtekijän ja työnantajan avoimet sekä luottamukselliset suhteet. Pienissä yrityksissä koetaan myös luottamusta siihen oman työn pysyvyyteen, selvittää Suomen yrittäjien ekonomisti Harri Hietala.

- Koetaan myös, että vaikka koulutusmahdollisuuksia ei koulutuspäivillä mitattuna ole pienissä yrityksissä, niin siellä voidaan kuitenkin oppia yhtälailla uutta. Mikä on ehkä yllättävää, niin palkkaus koetaan toisaalta kilpailukykyiseksi ja toisaalta myös oikeudenmukaiseksi.

Pienissä yrityksissä vähemmän kiusaamista

Selvityksen mukaan pienten yritysten työntekijät katsovat muita useammin töiden olevan hyvin organisoituja, vaikka suuremmissa yrityksissä on enemmän resursseja työn organisointiin ja hallinnointiin.

Lisäksi pienten yritysten työntekijät tekevät muita työntekijöitä vähemmän korvaamattomia ylitöitä. Pienten yritysten työntekijät kokevat myös harvemmin työtahdin ja kiireen lisääntyneen. Myös työpaikkakiusaamisen ja sairauspoissaolojen määrä on vähäisempi pienissä yrityksissä.

Suomen Yrittäjien selvitys perustuu työ- ja elinkeinoministeriön viime syksyn työolobarometrin haastattelutietoihin.

Haastattelussa työntekijöiltä kysyttiin arvioita mm. suomalaisen työelämän laadun ja palkansaajien työolojen kehittymisestä. Suomen Yrittäjien selvitys tehtiin tänä keväänä seitsemännen kerran.

Pk-yritykset työllistävät tällä hetkellä yli 60 prosenttia yksityisen sektorin henkilöstöstä, eli yli 850 000 työntekijää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.