Mainos

Pienet ruokakaupat hyödyntävät vapaita aukioloaikoja

Pienet ruokakaupat ovat tarttuneet innokkaasti mahdollisuuteen pidentää aukioloaikojaan.

Etenkin lauantai-iltojen ja sunnuntaiaamujen tunnit pyritään hyödyntämään, kun isot kaupat täytyy pitää kiinni. Suurissa kaupungeissa myös arki-iltojen aukioloa on jatkettu, sillä kilpailu asiakkaista on kovaa.

Joulukuun alun lakimuutos tarkoittaa alle neljänsadan neliömetrin ruokakaupoille - joitakin juhlapäiviin liittyviä rajoituksia lukuunottamatta - vapautta olla auki vaikka aina. Päivittäistavarakaupan johtaja Ilkka Nieminen sanoo, että lakimuutos takaa pienille kaupoille kilpailuedun.

- Niille vapautu nyt sitten näitä lauantai-illan tärkeitä tunteja ja sunnuntaiaamun tärkeitä tunteja, joten pienillä kaupoilla pysyy selvä kilpailuetu suuriin nähden.

Asiakkaiden uskotaan riittävän

Lauantaina iltakuuden jälkeen ja sunnuntaina ennen klo 12 ovat auki S-ryhmän Alepat ja osa Sale-myymälöistä, lähikaupan Siwat ja osa valintataloista. K-ryhmän kauppiaat voivat itse päättää, koottua linjausta tai tietoa ei Keskolla vielä ole.

Isoissa kaupungeissa, varsinkin pääkaupunkiseudulla kova kilpailu tarkoittaa sitä, että aukiolotunteja lisätään myös iltaan, kymmeneen tai yhteentoista asti. Asiakkaita uskotaan riittävän. Iltayhdeksän jälkeen myyjiä on aina kaksi ja monessa kaupassa oluet jatkossa lukon takana.

Katso Hanna Ruokankaan juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.