Mainos

Pienet puolueet linjaavat kunnallisvaalitaktiikkaansa

Perussuomalaiset pyrkivät saamaan kunnallisvaaleihin ehdolle vähintään 1200 ehdokasta noin 200 kunnassa. Ehdokkaat asetetaan pääsääntöisesti omilla listoilla, mutta perustelluista ja poikkeuksellisista syistä voivat puolueen ehdokkaat olla myös sitoutumattomilla yhteislistoilla. Kristillinen liitto kehottaa paikallisosastojaan asettamaan syksyn kunnallisvaaleissa maahanmuuttajia ehdokkaiksi.

Kunnallisvaalit lähestyvät


Perussuomalaiset päättävät vaaliliitoista joka kunnassa erikseen. Puheenjohtaja Timo Soini asetti tavoitteen tänään puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä. Perussuomalaiset hyväksyvät kunnallisvaaliohjelmansa heinäkuun lopulla puolueneuvoston kokouksessa Heinolassa. Kristillisten puoluehallitus hyväksyi tänään Helsingissä ohjelman maahanmuuttajapolitiikasta, joka on tarkoitus jakaa kunnallisvaaliehdokkaille ja paikallistason vaikuttajille.

Hakalehdon kampanja maksoi 100 000

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan, Ilkka Hakalehdon kampanja maksoi Soinin mukaan 100 000 markkaa. Puolue rahoitti siitä noin 30000 markkaa, loput saatiin yksityishenkilöiden lahjoituksina. Soini esitteli myös perussuomalaisten tilinpäätöksen vuodelta 1999. Sen mukaan puolue on velaton.

Syrjintä johtuu tietämättömyydestä

pakolaisia

Kristillisten puoluehallitus arvioi, että maahanmuuttajia syrjivät asenteet johtuvat usein vääristä tiedoista. Paras tapa torjua kielteisiä asenteita on onnistunut kotouttaminen kunnissa ja maahanmuuttajien aktiivinen integrointi, katsovat kristilliset.

Puoluehallitus hyväksyi myös kunnallisvaaliohjelman, jossa korostetaan kuntapäättäjien vastuuta hyvinvointipalveluista, asuinympäristön laadusta ja turvallisuudesta. Puolue asettaa tavoitteeksi, että jokaisessa kunnassa luotaisiin lapsi- ja nuorisopoliittinen ohjelma, suunnitelma huume- ja päihdeongelmien ennaltaehkäisemiseksi ja tavoitteellinen ympäristöohjelma. Kristillisten mielestä on syytä tarkastella kuntien rahoitusta ja sen tasapuolisuutta, ennen kuin aletaan keskustella kuntien normiohjauksen palauttamisesta. Kuntien palvelut ovat suurelta osin suhdanneherkän yhteisöverotuoton varassa, kristilliset huomauttavat.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.