Mainos

Pienet operaattorit pärjäsivät tyytyväisyysvertailussa

Operaattoreiden palvelussa näyttää olevan yhä parantamisen varaa. Elisa jäi muiden kyselyssä olleiden taakse sekä palvelun laatua että hinnoittelua mitattaessa.

Pienten kännykkäoperaattorien asiakkaat näyttävät olevan tyytyväisempiä saamaansa palveluun kuin suurten operaattorien asiakkaat.

Saunalahti, TeleFinland ja Kolumbus saivat matkapuhelinasiakkaiden tyytyväisyyttä tutkineessa Epsi Rating -kyselyssä paremman arvosanan kuin niiden emoyhtiöt Sonera ja Elisa.

Vastausten perusteella operaattoreiden tekninen osaaminen näyttäisi olevan hallinnassa, mutta palvelun laadussa on edelleen parantamisen varaa. Hinnoittelusta parhaan arvosanan saa DNA ja alimman Elisa, joka myös jäi hännille palvelun laatua mitattaessa.

Elisan asiakkaat ovat valittaneet myös Kuluttajavirastoon ja kuluttajaneuvojille operaattorin laskutuksesta. Asiakkaat ovat valittaneet, että he ovat saaneet saaneet jälkijunassa laskuja viime kevään ja kesän puheluista. Laskujen myöhästymisen taustalla on Elisan pitkään jatkunut asiakashallinta- ja laskutusjärjestelmien uudistaminen.

Kuluttajaviraston mielestä yhteydenotot kuvaavat, ettei Elisa ole antanut asiakkailleen riittävästi toimintaohjeita. Yrityksellä ei myöskään ole ollut tarpeeksi henkilökuntaa vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin.

Valituskynnys korkea

Kyselyn mukaan asiakkaiden kynnys valittaa internetoperaattorille on todella korkea. Lähes 40 prosenttia niistä, joilla olisi ollut aihetta valittaa, ei vaivautunut ottamaan yhteyttä operaattoriinsa.

Koti-internet-liittymien ykköseksi nousi selvästi Welho, joka sai korkeimmat arvosanat kaikista tutkituista tekijöistä kuten asiakastyytyväisyydestä, hinta-laatusuhteesta sekä teknisestä ja palvelun laadusta.

Welho on pääkaupunkiseudulla toimiva kaapelitelevisio-operaattori, joka tarjoaa myös laajakaista- ja puhepalveluita. Welho kuuluu mediakonserni SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmään SWelcomiin.

Kyselyyn haastateltiin 250 asiakasta kustakin suuresta yhtiöstä ja pienistä operaattoreista yhteensä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.