Pienet elintarvikeyritykset tuottavat vajaateholla

Tuore tutkimus osoittaa, että Suomen elintarvike-alan pienyrityksistä vain kolme neljästä toimii täydellä tuotantokapasiteetilla. Syynä vajaakäyntiin on kysynnän vähyys. Kauppiaat katsovat, että suuryritysten tuotteilla on selvästi enemmän myönteisiä piirteitä kuin pienyritysten tuotteilla.

Päivittäistavarakauppojen liikevaihdosta paikallisten yritysten tai perheyritysten tuotteet edustavat vain noin neljää prosenttia. Joka viides elintarvikeyrittäjä kuitenkin katsoo, että tuotteita menisi kaupaksi enemmän kuin voidaan tuottaa.

Pienten ja keskisuurten elintarvike-alan yritysten toimintaympäristöä on selvitetty Ruoka-Suomi teemaryhmän ja Elintarviketieto Oy:n tekemällä tutkimuksella. Tutkimuksen kohteena olivat elintarvikealan tukkukaupat, vähittäiskaupat, suurkeittiöt ja kuluttajat.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat