Mainos

Pienestä kodista suurempi sisustamalla

Jos asut minimaalisessa yksiössä, älä hätäile. Näillä kikoilla voit huijata vieraiden silmää ja tehdä asunnostasi isomman.

Pienessä kodissa kaiken täytyy toimia oivasti. Investoi siis huonekaluihin, jotka toimivat monella tavalla. Olohuoneen pöytänä voi olla arkku, jossa varatyynyt ja –peitot pysyvät säilössä.

Jos tarvitset suuren pöydän, suosi mallia, jonka voi taitella pienemmäksi esimerkiksi pöytälevyä taittamalla. Piilota matalat tuolit pöydän alle, niin ne eivät vie lattiatilaa.

Maalaa asunto vaalein värein, neuvoo Ideas.thenest.com. Suosi vaaleita sinisiä, vihreitä, harmaita ja kermanväriä. Lisää tilantuntua suurilla peileillä. Jos haluat asuntoon väriä, maalaa kattosi tummemmalla: se vetää katseet puoleensa ja antaa täten vaikutelman korkeasta huoneesta.

Kun tila on pieni, sisustajan tekee usein mieli työntää huonekalut seiniä vasten, jotta tila vaikuttaisi suuremmalta. Yleensä huonekalut näyttävät kuitenkin paremmilta kulmittain tai keskellä tilaa niin, että niillä on tilaa "hengittää".

Toinen yleinen virhe on ostaa minimaalisia huonekaluja, koska asunto on pikkuinen. Hanki jykevä sohva tai tukeva nojatuoli sen sijaan, että sirottelisit pieniä esineitä joka puolelle. Tunnelmasta tulee vähemmän kaoottinen.

Pienessä tilassa suuri tavaramäärä alkaa nopeasti ahdistaa. Järjestele kirjat tai koriste-esineet värin mukaan, niin ne saavat enemmän ryhtiä.

Jätä ikkunat peittämättä. Heivaa verhot sivuun, ja tila saa perspektiiviä. Ikkunan takana jatkuva piha huijaa silmää luulemaan, että tilaa on enemmänkin. Lisäksi maisema on kaunis!

MTV3

Lähde: Ideas.thenest.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.