Pienen asunnon parhaat puolet esiin stailauksella

Pientä pintaremonttia -ohjelmassa stailattiin hyväkuntoista kaksiota entistä parempaan myyntikuntoon. Sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän suunnitelmalla asunnosta saatiin esiin parhaat puolet.

Espoon Tontunmäessä sijaitseva kaksio on toiminut Teemun ja Tiinan asuntona vuodesta 2006 lähtien. Perheenlisäyksen myötä on hankittu uusi, isompi koti ja näin ollen nykyinen asunto tulisi saada myytyä. Rauhallisella alueella sijaitsevassa pienkerrostaloasunnossa näkyy selkeästi asukkaiden oma persoona ja harrastukset. Vaikka kunto on peruslähtökohdiltaan hyvä, löytyy silti myös pieniä parannettavia yksityiskohtia.

Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimin Eeva Hauta-Heikkilä suunnitteli asuntoon tilantuntua tuovan muutoksen, joka myös toteutettiin.

Eevan mielestä kylpyhuoneessa päällekkäin käytössä olevat suihkukaappi- ja seinä toivat tilaan oudon ja liian täyden tunnelman. Lisäksi laattojen vaaleanpunainen saumoitus teki tilasta hieman tunkkaisen tuntuisen. Kylpytilan tavaroita lähdettiinkin selkeästi karsimaan. Suihkukaappi sai poistotuomion ja vanhan suihkuseinän tilalle vaihdettiin kirkaslasinen versio. Allaskalusteen ilmettä parannettiin vaihtamalla etulevy sekä ovet uusiin. Peilin tilalle asennetun uuden peilikaapin avulla tilaan saatiin lisää tyylikästä säilytystilaa. Seinien saumat puolestaan saivat uuden valkoisen ilmeen. Muutoksen jälkeen tila on selkeästi valoisampi, raikkaampi ja tilantuntua on tullut lisää.

Makuuhuoneen päätyseinä maalattiin rusehtavan harmaalla tekstuurimaalilla ja lisäksi tila uudistettiin lainakalusteilla. Ilme viimeisteltiin vaihtamalla kaappeihin uudet vetimet. Uusi makuuhuone henkii tyylikkyyttä ja päätyseinä luo katseelle selkeän suunnan.

Eteisenkin puolella kaapistojen vetimet uusittiin. Seinät puolestaan maalattiin uudella raikkaalla maalisävyllä. Lainakalusteilla kuten uudella naulaukolla saatiin eteistilalle viimeistelty, uusi ilme. Nyt tila kutsuu tulijan sisään.

Myös keittiö kaipaisi hieman piristystä. Esimerkiksi 1990-luvun tyyliä edustavien kaappeihin Eeva kaipasi hieman piristysä. Ilmettä raikastettiin uusilla kaapinovilla sekä uudella rusehtavalla tasolla. Välitilan laatat maalattiin harmaalla kaakelimaalilla. Asukkaan toiveesta vaihdettiin myös suunnitelman ulkopuolelta jääkaappi uuteen. Uudet keittiön kaapinovet toivat tilan selkeästi nykyaikaisemmaksi.

Olohuoneessa paikkailtiin koloja pois ja osa seinistä myös maalattiin uudelleen. Olohuoneen tyyliin Eeva otti inspiraatiota asukkaan sytytinkokoelmasta sekä asunnosta jo ennestään löytyneistä design-valaisimista. Tilan kruunuksi asennettiin Vernern Pantonin klassikko, Globe-valaisin. Olohuone on muutoksen jälkeen tyylikäs yhdistelmä asukkaiden omaa sisustustyyliä ja yksinkertaista eleganssia.

Muutoksen kautta asukkaiden sisustuksen henki säilyi asunnossa, mutta tyyli on päivitetty nykypäivään. Lisäksi elämisen kautta syntyneet kulumat on poistettu.

Lisää kuvia Pientä pintaremonttia -sivuilla!

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja