Mainos

Pienehdokkaat tyytyväisiä kampanjoihinsa

Pienten puolueiden ehdokkaat vakuuttivat illalla olevansa tyytyväisiä käymäänsä presidentinvaalikampanjaansa, vaikka tulos jäikin niukaksi.

-Tulos oli tietysti pettymys, mutta onnistunut kampanja oli kaikista tärkein. Minulle ja puolueelle ei koskaan ole tullut näin paljon myönteistä palautetta, Bjarne Kallis (kd.) sanoi. Hän sai tasan kaksi prosenttia äänistä. Kallis sanoi odottaneensa enemmän toiselta pienehdokkaalta, perussuomalaisten Timo Soinilta, jonka kannatus jäi 3,4 prosenttiin suuremmista arvailuista huolimatta. Soinin anti-EU-teema puri melko hyvin, Kallis kehaisi.

Myös RKP:n Henrik Lax odotti suurempaa kannatusta kuin 1,6 prosentin saalis. Hänkään ei kuitenkaan nähnyt kampanjassaan mitään vikaa, vaikka olisi toivonut enemmän resursseja vaalityön tekemiseen. Myös tiedotusvälineiden keskittyminen kolmeen pääehdokkaaseen häiritsi Laxia.

-Näyttää siltä, että kansa ei innostunut Nato-teemasta. Turvallisuuspolitiikka on etäinen kysymys, eivätkä kansaa näytä ylipäätään kiinnostavan ne asiat, jotka kuuluvat presidentin valtaoikeuksien piiriin, hän arvioi menestystään. Kiinnostuksen puute ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi turha nostaa vakavia teemoja esiin, Lax muistutti.

Vihreiden Heidi Hautala sanoi, että hän ei tehnyt etukäteen itselleen prosentti- tai sijalukutavoitetta. Hän sai lopulta 3,5 prosenttia äänistä.

-Tunnelma tiheni vielä vaalipäivänä, äänestettiin kuitenkin muuta kuin istuvaa presidenttiä. Tein mielestäni hienon kampanjan ja omat porukat olivat hienosti mukana. Sain paljon palautetta, että ei nyt äänestetty sinua, vaikka olit paras ehdokas, Hautala kiitteli. Kolmen pääehdokkaan korostaminen kuvaa Hautalan mielestä niitä ongelmia, joita meidän demokratiassamme on: rakennetaan auktoriteettia ja halutaan ennalta määrätä asetelmia. Lopulta kuitenkin kiiteltiin, että muitakin ehdokkaita on, hän mainitsi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.