Mainos

Pieleen menneiden kuntavaalien ehdokkaille vahingonkorvausta

Oikeusministeriö tarjoaa vahingonkorvausta pieleen menneiden kuntavaalien takia Karkkilan, Kauniaisten ja Vihdin kuntavaaliehdokkaille. Verkkoapilan mukaan vahingonkorvaus olisi 250 euroa, ja lisäksi kukin ehdokaslista saisi 2000 euron peruskorvauksen.

Uusintavaalit on määrä järjestää syyskuussa samoilla ehdokkailla kuin viime vuoden lokakuussa.

Oikeusministeriö vaatii kuitenkin ehdokkailta sitoumuksen siitä, etteivät nämä valita viime syksyn vaaleista eivätkä vaadi muita korvauksia.

Uusintavaaleihin joudutaan näissä kolmessa kunnassa, koska sähköisen äänestyksen koekaniineina olleissa kunnissa äänestys epäonnistui, eivätkä kaikki äänet kirjautuneet. Uusintavaaleissa sähköinen äänestys ei ole käytössä. Vaalipäivä on sunnuntai 6.syyskuuta.

Vihdin uusintavaaleissa kaksi kuollutta ehdokasta

Sähköisen äänestyksen epäonnistumisen vuoksi uusittavissa Vihdin kunnallisvaaleissa on ehdolla kaksi kuollutta ehdokasta.

Iltalehden mukaan Vihdin listalla ovat ehdolla heinäkuussa kuolleet vihreiden valtuutettu Uma Aaltonen ja kokoomuksen ehdokas Rikard Limnell.

Kuolleita ei voi poistaa listalta, koska lain mukaan uusintavaalien ehdokaslistan on oltava täysin samanlainen kuin syksyn kunnallisvaaleissa. Heidän saamansa äänet lasketaan kuitenkin puolueen hyväksi.

Koska ehdokaslistat pitää vahvistaa jo kuukautta ennen vaaleja, on kuolleita ehdokkaita toisinaan listoilla "normaaleissakin" vaaleissa. Nyt ehdokaslistan vahvistamisesta on poikkeuksellisen pitkä aika eli lähes vuosi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.