Pielaveden Sampo uusi cupmestaruutensa

Pielaveden Sampo ja Salon Piivolley pelasivat sunnuntaina toisinnon viime vuoden miesten lentopallon Suomen cupin loppuottelusta. Vuosi sitten Sampo voitti cupin loppuottelun 3-1 ja sunnuntaina Vantaa-areenassa pelatussa loppuottelussa ottelutulos oli sama.

Sammon voitto tarkoitti myös sitä, että Salon kaupunki ei päässyt juhlimaan sekä miesten että naisten lentopallocupin voittoa. Naisissa Salon Viesti voitti LiigaEuran 3-0.

Sampo lähti loppuotteluun ennakkosuosikkina, sillä se on pelannut liigassa Piivolleyta paremmin. Se kesti ennakkosuosikin paineet mainiosti, vaikka kolmannessa erässä Piivolley sai pienen otteen pelistä ja vei erän.

- Oma laitahyökkäämisemme lakosi kolmannessa erässä. Se oli kyllä Piin hyvyyttä, tunnusti Sammon valmentaja Jukka Tuovinen.

Neljännessä erässä Pielavesi sai pelinsä taas kulkemaan ja vei ratkaisevan erän 25-17.

- Viilikset on katossa. On tämä käsittämättömän hieno tunne. Olen jopa vähän liikuttuneessa olotilassa, Tuovinen sanoi ottelun jälkeen.

Syy liikuttumiselle oli se, että kovasyöttöisenä joukkueena tunnettu Sampo ei saanut syöttöpeliään kulkemaan. Sen takia joukkue joutui vaihtamaan taktisiin syöttöihin.

- Peli oli henkisesti raskas, Tuovinen sanoi.

Viitaselle annettu lupaus piti

Pielaveden riveissä pelasi useita pelaajia, joilla oli useita cupvoittoja vyöllään. Yksi heistä oli Tero Viitanen, jonka mitalikokoelma karttui sunnuntaina kuudennella kultamitalilla. Hopeinen mitali kaapista vielä puuttuu.

- Terolla ei ole yhtään hopeaa. Lupasimme hänelle, ettei sellaista tänään tule, sanoi Sammon libero Timo Tolvanen.

Tolvanen oli voittamassa cupia nyt neljännen kerran. Kolme kertaa hän on poistunut cupfinaalista hävinneenä.

- Tämä oli minulle neljäs cupvoitto. Minulla on myös neljä SM-kultaa, joten kullan puolella ollaan. Pitää lopettaa hyvissä ajoin, hän naurahti.

Tolvanen ei osannut arvottaa voittamiaan cupeja keskenään.

- Nämä ovat kaikki makeita. Arvostan jokaista todella paljon ja jokaisesta on hyviä muistoja.

Piivolleyn hyökkäyspeli takkusi

Piivolleyn valmentaja Ismo Tuominen myönsi rehdisti Sammon olleen parempi joukkue. Hän harmitteli oman joukkueensa hyökkäyspeliä, joka oli virheiden sävyttämä.

- Hyökkäysvirheprosenttimme oli yli 25. Joka neljäs hyökkäys päättyi virheeseen. Kaikki tietävät, mitä se tarkoittaa, hän manaili.

Sammon syöttöjä Tuominen kehui.

- Sampo syötti järkevästi, ei voi muuta sanoa. Meille tuli yllättävän paljon harmia heidän taktisista syötöistään.

Sampo ei ehtinyt suuremmin juhlia cupvoittoa, sillä pelit jatkuvat jo tiistaina. Sunnuntain ruokajuomaksi Timo Tolvanen aikoi kuitenkin ottaa olutta.

Lentopallon Suomen cupin loppuottelut, Vantaa:

Naiset: Salon Viesti - Liiga Eura 3-0 (25-13, 25-18, 25-14).

Miehet: Pielaveden Sampo - Piivolley Salo 3-1 (25-22, 25-21, 24-26, 25-17).

Lue myös:

    Uusimmat