Mainos

Pieksämäen yliajo: Syyttäjä vaatii yli seitsemän vuoden vankeusrangaistusta

Pieksämäellä on aloitettu viime vuoden syyskuussa sattuneen yliajon käsittely käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii miehelle, jota epäillään ihmisen yliajosta, tuomiota muun muassa taposta tai törkeästä kuolemantuottamuksesta, tapon yrityksestä sekä törkeästä rattijuopumuksesta. Syyttäjän rangaistusvaatimus on vähintään seitsemän vuotta ehdotonta vankeutta.

Yliajo tapahtui 25. syyskuuta. Pieksämäkeläinen 21-vuotias mies oli ravintoloiden sulkeutumisen aikaan ylittämässä Keskuskatua suojatiellä. Syytäjän mukaan syytetty oli ajanut huomattavaa ylinopeutta suojatielle ja törmännyt mieheen. Mies menehtyi törmäyksessä saamiinsa vammoihin välittömästi. Suojatiellä ollut 19-vuotias mies kaatui törmäyksen voimasta maahan ja satutti vasemman jalkansa.

Syyttäjän mukaan syytetty oli ajanut Keskuskadulla ainakin 85-100 kilometrin tuntinopeudella. Alueen suurin sallittu nopeus oli 40 kilometriä tunnissa. Syytetyn veren alkoholipitoisuus oli ajon jälkeen 1,48 promillea. Lisäksi syytetty ajoi autolla ilman sen omistajan lupaa.

Syytetty on poliisin esitutkinnassa tunnustanut syyllistyneensä törkeään kuolemantuottamukseen sekä törkeään vammantuottamukseen. Lisäksi hän on myöntänyt poistuneensa paikalta pysähtymättä.

Syytetty oli tekohetkellä 17-vuotias.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.