Pieksämäen yliajaja pidätettiin: 17-vuotias kaahasi kännissä

Poliisi on pidättänyt 17-vuotiaan nuorukaisen jalankulkijan kuolemaan johtaneesta yliajosta, joka sattui Pieksämäellä eilen.

Nuori mies on poliisin kuulusteluissa myöntänyt teon. Hän on kertonut ajaneensa onnettomuushetkellä 100 kilometriä tunnissa, kun alueella on 40 kilometrin nopeusrajoitus.

Jyväskyläläistä nuorukaista epäillään kuolemantuottamuksen lisäksi muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta, sillä puhalluskoe näytti 1,36 promillea.

Onnettomuus sattui Keskuskadulla aamuyöllä neljän aikaan. Kuljettaja törmäsi kahteen mieheen, joista toinen käveli suojatiellä ja toinen sen vieressä. 21-vuotias pieksämäkeläismies kuoli heti, ja 19-vuotias mies loukkaantui.

Poliisin mukaan kuljettaja pakeni kolaripaikalta, mutta ilmoittautui poliisille tunnin päästä. Törmäysautossa oli kyydissä 16-vuotias pieksämäkeläinen tyttö.

Poliisi on kiinnostunut auton liikkeistä ennen ja jälkeen yliajon. Tummansinisen Mercedes Benzin, vuosimallia 2003, liikkeistä voi soittaa Pieksämäen poliisille numeroon 0718755751.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat