Mainos

Pieksämäen radan raivaustyöt saatiin päätökseen

Pieksämäen ja Varkauden välinen rata saatiin ajokuntoon tänään puolilta päivin. Aamun kaksi ensimmäistä henkilöjunavuoroa korvattiin vielä bussikuljetuksin. Varkaudesta Pieksämäelle kello 14:n jälkeen lähtenyt henkilöjuna pääsi onnettomuuspaikan ohi jo normaalisti, kerrottiin VR:ltä.

Onnettomuuden tarkka syy ei selvinnyt vielä tänään. Tutkintalautakunnan johtajan Kari Alppivuoren mukaan syitä on ilmeisesti useita. Joka tapauksessa vaurio liittyi ratatöihin, koska kiskoilta suistuminen tapahtui vanhan ja korjatun radan liitoskohdassa. Eilispäivä oli lämmin, joten myös lämpölaajenemisen osuutta tutkitaan.

Juna ajopiirturia ei tänään tutkittu. Alppivuoren mukaan ei ole mitään syytä olettaa, että juna olisi ajanut liian kovaa. Paikalla oli 40 kilometrin nopeusrajoitus.

VR joutui eilen korvaamaan neljä junavuoroa bussikuljetuksilla Varkauden ja Pieksämäen välillä. VR:n mukaan järjestelyt sujuivat hyvin ja matkustajat suhtautuivat ymmärtävästi tilanteeseen.

Kuusi tavarajunan vaunua suistui eilen kiskoilta Pieksämäen itäpuolella. Sunnuntaina tavarajunalle tapahtui samanlainen suistumisonnettomuus Nokialla. Onnettomuuksissa ei sattunut henkilövahinkoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.