Mainos

Pidätys Thaimaassa nytkäytti WinCapita-tutkintaa eteenpäin

Kolmas ja samalla viimeinen kansainvälisesti etsintäkuulutettu WinCapita-pyramidihuijauksesta epäilty pidätettiin viikonloppuna Thaimaalla Pattayalla. Jutun tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Marja Vuorivirta-Heikkinen on tyytyväinen Thaimaan poliisin toimintaan.

- Uskon, että yhteistyöhön epäillyn kanssa on edellytyksiä. Pidätys vie asiaa eteenpäin, vähäsanainen Vuorivirta-Heikkinen krp:stä toteaa.

Keskusrikospoliisi ei kerro yksityiskohtia kiinniotosta. Vuorivirta-Heikkisen mukaan tämän viikon aikana saadaan lisätietoa muun muassa aikataulusta, milloin epäilty toimitetaan Suomeen.

42-vuotiaasta miehestä annettiin kansainvälinen pidätysmääräys viime vuonna. Samalla hänet vangittiin Suomessa poissaolevana.

Päätekijäksi epäilty Hannu Kailajärvi otettiin kiinni viime vuoden joulukuussa Ruotsissa. Kolmas kansainvälisesti etsintäkuulutettu, niin sanottu vyölaukku mies jäi kiinni niin ikään viime joulukuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun hän oli palaamassa Thaimaasta.

Sijoitushuijaus WinCapita on todennäköisesti Suomen historian suurin talousrikos. Klubista on tehty noin 2 250 rikosilmoitusta. Ensimmäinen juttukokonaisuus eteni syyskuussa syyteharkintaan.

Pidätyksestä kertoi Suomessa ensimmäisenä Ylen uutiset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.