Mainos

Pidätetyt avustustyöntekijät syytteeseen Afganistanissa

Afganistanissa pidätetyt kahdeksan ulkomaalaista avustustyöntekijää asetettiin virallisesti syytteeseen maanantaina, paikallinen uutistoimisto AIP kertoi.

Kahta amerikkalaista, kahta australialaista ja neljää saksalaista syytetään muun muassa yrityksistä käännyttää muslimeja kristinuskoon. -Olemme jättäneet tapauksen korkeimmalle oikeudelle. Heitä vastaan on monia syytteitä, mutta pääsyyte koskee kielletyn uskonnon harjoittamista, sanoi mullah Nooruddin Turabi, Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen oikeusministeri.

Tuomioistuin päättää Turabin mukaan siitä, milloin ja miten oikeudenkäynti alkaa. AIP:n tietojen mukaan pidätetyt voivat joutua ensimmäisen kerran oikeuden eteen jo maanantaina. Sen sijaan Talebanin Pakistanin-lähettiläs mullah Abdul Salem Zaeef sanoi, että oikeudenkäynti alkaa tiistaina tai keskiviikkona.

Ulkoministeri Wakil Ahmad Mutawakil on luvannut, että istuntoon päästetään myös ulkopuolisia tarkkailijoita, kuten diplomaatteja, toimittajia ja pidätettyjen sukulaisia. Syytetyillä on hänen mukaansa myös mahdollisuus käyttää puolustusasianajajaa.

Kahdeksan ulkomaalaisen lisäksi elokuun alussa pidätettiin 16 afgaania epäiltynä yrityksistä käännyttää muslimeja kristinuskoon. Islaminuskon kieltämiseen tai jonkin muun uskonnon levittämiseen syyllistynyt afgaani voidaan tuomita Afganistanissa kuolemaan. Ulkomaalaisia voi odottaa lyhyt vankeustuomio ja maastakarkotus.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.