Pidätettiin yrityksestä kuljettaa kuollut lentokoneeseen - luulivat tämän nukkuvan

Britannian poliisi on pidättänyt kaksi naista yrityksestä kuljettaa kuolleen sukulaisen ruumis lentokoneeseen.

Uutiskanava BBC:n mukaan tapaus sattui Liverpoolissa John Lennonin lentokentällä. Henkilökunnan epäilyt heräsivät, kun naiset yrittivät tehdä 91-vuotiaalle aurinkolasein varustetulle vanhukselle lähtöselvityksen Berliiniin lähtevälle lennolle viime lauantaina.

Vanhusta kuljettaneet vaimo ja tytärpuoli puolustautuivat sanomalla, että he luulivat miehen nukkuvan. Lentokentälle vainaja oli kuljetettu taksilla.

- Hän oli paras mies maailmassa, hyvä mies. Minä en tappanut häntä, rakastin häntä 22 vuoden ajan, vaimo sanoi.

Myös vainajan tytärpuoli kiistää, että hänellä tai hänen äidillään olisi mitään tekemistä isäpuolen kuoleman kanssa.

- Luuletteko todella, että olisimme kanniskelleet mukanamme kuollutta miestä 24 tunnin ajan? Tämä on naurettavaa. Hän liikkui ja hän hengitti. Kahdeksan ihmistä näki tämän. Tietenkään me emme tienneet, että hän oli kuollut, tytärpuoli toteaa.

Poliisin mukaan kaksikkoa epäillään siitä, etteivät he ilmoittaneet miehen kuolemasta viranomaisille. Heidän on jo päästetty vapaaksi takuita vastaan tutkimusten ajaksi.

Tytärpuolen mukaan Alzheimerin tautia sairastanut isäpuoli oli ollut ennen viimeiseksi jäänyttä matkaa sairaalassa hoidettavana keuhkokuumeen takia.

- Hänet päästettiin sairaalasta ja hän oli kunnossa, tytärpuoli sanoi.

Vainaja ja hänen vaimonsa ovat molemmat Saksan kansalaisia, mutta asuvat Manchesterin alueella Isossa Britanniassa. Tytärpuolen mukaan matkaa kotimaahan oli lykätty isäpuolen sairastumisen takia.

(MTV3)

Katso naisten haastattelu BBC:n nettisivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat