Mainos

Picasso vetänyt kuukaudessa 72 000 kävijää

Pablo Picasson suurnäyttelyn Ateneumin taidemuseossa on käynyt katsomassa jo 72 000 ihmistä. Ennakkolippujakin on myyty yli 9000, vaikka käytäntö on Suomessa uusi. Jos sama tahti pysyy, Ateneum näyttäisi pääsevän tavoittelemaansa 250 000 kävijään.

Näyttely on Helsingissä vielä kaksijapuoli kuukautta, mutta Picasson ihailijoiden kannattaa kuitenkin suunnata Ateneumiin hyvissä ajoin ennen loppiaista. Esimerkiksi suosittu Albert Edelfelt -näyttely sai ihmiset todella innostumaan vasta viimeisen kuukauden aikana ja kävijöitä kertyi 100 000. -Niin paljon kävijöitä kuukaudessa on ehdottomasti liikaa. Silloin ei ollut kivaa kenelläkään, muistelee museonjohtaja Maija Tanninen-Mattila.

-Hauskaa, että ihmiset ovat lähteneet heti hyvin liikkelle, iloitsee tiedottaja Marja Istala-Kumpunen Ateneumista. -Picasso-näyttelyä varten uusittu sisäänkäynti vetää hyvin, eivätkä ihmiset ole joutuneet pahimpina ruuhka-aikoinakaan odottelemaan kymmentä-viittätoista minuuttia enempää. Viikonloppuisin juuri ennen aukeamista, ihmisiä saattaa kertyä odottelemaan ovien aukaisua niin paljon, että jono ulottuu läheiselle bussipysäkille, mutta suma saadaan aina nopeasti purettua, Istala-Kumpunen kertoo.

Ensi sunnuntaina Ateneumiin odotetaan taas kävijäpiikkiä, sillä silloin juhlitaan Picasson 128-vuotissyntymäpäivää. Ohjelmassa on esimerkiksi musiikkiesityksiä, työpajoja ja kubistinen klovni.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.