Mainos

Pianovirtuoosit esiintyvät Lahdessa

Taiturimaisia pianisteja kuullaan Lahdessa kolmena perättäisenä iltana. Virtuoosit kohtaavat -niminen festivaali esittelee nuoria osaajia sekä romanttista musiikkia. Festivaali alkaa tänään.

Lahden Sibeliustalon sali

Virtuoosiksi mainittu maailmantähti Marc-Andre Hamelin soittaa perjantaina Busonin mammuttimaisen pianokonserton Lahden Sibeliustalossa. Kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Osmo Vänskä.

Sibeliustalon salissa piano soi taitajien sormissa kolmena iltana yhteistyössä Mäntän musiikkijuhlien kanssa. -Nyt ollaan nuorien virtuoosien ja romanttisen musiikin kanssa rakennettu tämä festivaali. Se on yleisön kannalta kiinnostavaa päästä perättäisinä päivinä saliin. Tulee juhlan tuntu, ehkä jonkilaisen pienen kilpailusuoritteenkin tuntu, koska soitetaan kolme eri ohjelmaa peräkkäisinä päivinä, arvioi Sinfonia Lahden taiteellinen johtaja Osmo Vänskä.

Viime vuonna valmistunut sali on otettu myös levytyskäyttöön. Ensimmäisenä tulee ulos Sibeliuksen Kullervo -sinfonia. Se on historiallisesti merkittävä tapahtuma, väittää Vänskä. - Kyllä se on historiallinen, ehdottomasti. Käytännön elämässä tarkoittaa sitä, että kun meiltä tulee uusi Sibelius -levytys niin totta kai sitä kaikki vertaa jo oleviin; onks se nyt erilainen vai samanlainen. Ja mä uskon, etä tämä on riittävän erilainen. Se on monella tapaa - musiikkihistoriallisesti sekä aikaperspektiivissä ensimmäisenä levynä tästä salista. Totta kai se jää omalla tavallaan historiaan.

Pianokonserton televisiotaltiointi nähdään toisena pääsiäispäivänä MTV3-kanavalla.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.