Pian tulee lunta – jatkuuko kylmyys ensi viikolla?

Sää kylmenee viikonlopuksi. Sunnuntai-illan ja maanantain vastaisen yön aikana lumisadealue kulkee koko maan yli. Ensi viikon sää on vaihtelevaa.

Lauantaina lumikuuroja voi tulla siellä täällä. Päivälämpötilat ovat etelän nollan tienoilta Pohjois-Lapin noin -8 asteeseen, mutta pohjoisviima saa sään tuntumaan kylmemmältä. Sunnuntain vastaisena yönä pakkasta on selkeillä alueilla 10-20 astetta. Sunnuntaiksi on luvassa lumisateita.

– Sunnuntaina iltapäivän ja illan aikana lumisadealue leviää länteen ja kulkee yön aikana koko maan halki kohti itää. Lunta tulee muutama senttimetri, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Maanantaiaamuna maa on siis laajalti valkea. Sää lämpenee alkuviikolla hieman viikonlopun lukemista.

– Ensi viikon alku on epävakainen. Sateita tulee paikoin vetenä, räntänä ja lumena. Torstai ja perjantai ovat tämän hetken ennusteen mukaan poutaisempia ja viileämpiä päiviä, mutta viikonlopuksi sateiden mahdollisuus taas kasvaa, toteaa Aleksi Jokela.

Ensi viikon lämpötilat näyttävät olevan maan etelä- ja keskiosassa päivisin jonkin verran plusasteilla. Tämän viikon kaltaisia +10 asteen lukemia ei ennusteissa näy. Pohjoisessa mitataan päivisinkin pakkaslukemia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta viikonlopun ja ensi viikon ennuste.

Uusimmat