Pia Nykänen kertaa Matin viimeisiä hetkiä: "Luulen, ettei tajunnut olevansa kuolemaisillaan"

Matti Nykänen kielsi ambulanssin tilaamisen ennen menehtymistään 1:47
Katso videolta, miten Matti Nykäsen ystävä Ari Saarinen ja puoliso Pia Nykänen muistelevat viimeisiä hetkiään mäkihyppylegendan kanssa.

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen kuoli 4. helmikuuta 2019 tultuaan kotiin viimeiseksi jääneeltä keikaltaan. Matti Nykänen – Elämä on laiffii -dokumenttisarjan kuudes jakso pureutuu hänen viimeisiin hetkiinsä ja läheisten viimeisiin sanoihin. 

Matti Nykänen – Elämä on laiffii -dokumenttisarjan kuudennessa ja viimeisessä jaksossa Matti Nykäsen  ystävä Ari Saarinen ja puoliso Pia Nykänen  kertaavat mäkihyppylegendan viimeisiä hetkiä ja viimeisiä sanojaan Matille vuonna 2019. 

Matti soitti Arille keikkansa jälkeen autosta aamuyöstä, kun oli ajamassa Helsingistä kotiinsa Joutsenoon. 

– Hän oli pysähtynyt Porvoon moottoritiellä johonkin p-parkkipaikalle, kun mikään ei pysynyt sisällä. Seuraavana yönä Pia soitti, että Matti on kuollut, Ari kertoo dokumentissa.

Pia muistelee dokumentissa Matin olleen viimeisinä hetkinään ihan pirteän näköinen, vaikkakin pöhöttynyt, mikä luultavasti johtui kortisonista. Matti ehti juoda kolme kaljaa ennen kuin alkoi oksentaa. 

– Oksentaminen jatkui niin kauan, kunnes vatsalaukku oli tyhjä. Sanoin, että soitan ambulanssin. Hän sanoi, ettei mitään ambulansseja, että tämä on norovirusta, kun sitä oli ollut muillakin. Hän ajatteli, että se on tarttunut. Luulen, ettei Matti koko aikana tajunnut sitä, että hän on kuolemaisillaan, Pia kertoo dokumentissa. 

Katso videolta, miten Ari Saarinen neuvoi Matti Nykästä heidän viimeiseksi jääneessä puhelussaan.

Matti Nykänen – Elämä on laiffii MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 9.11. alkaen. 
MTV Katsomo+ -tilaajille koko kausi kerralla, muutoin yksi jakso viikossa.

Lue myös:

    Uusimmat