Mainos

PHP muuttuu syksyllä osakeyhtiöksi

Päijät-Hämeen puhelinyhdistys (PHP) muuttuu osakeyhtiöksi, Päijät-Hämeen Puhelin Oyj:ksi. PHP:n jäsenistä tulee yhtiön osakkaita, jolloin yhtä jäsenkirjaa vastaa yksi osake. Samalla osakkaille avautuu mahdollisuus osinkotuottoon. Muutos tulee voimaan syyskuun alussa.

-Osakeyhtiöksi muuttuminen on luonnollinen kehityspolku. PHP:ssä on käytännössä toimittu jo osakeyhtiön tapaan. Jäsenten oikeuksissa ja velvoitteissa ei tapahdu muutoksia, sanoo hallituksen puheenjohtaja Taisto Riski.

PHP:n osakeyhtiömuotoon siirtymistä vauhditti viranomaisten vaatimus parempien etujen saamisesta omistajajäsenille. Liikenneministeriö ja EU katsovat, että puhelinyhtiöiden on kyettävä antamaan pääomasijoituksen vastineeksi muutakin kuin edullisempia vuosimaksuja. Käytännössä tämä tarkoittaa osinkojen maksua.

Uudessa yhtiössä vaatimus on täytetty kahden osakesarjan mallilla, jotka ovat liittymä- ja sijoitusosake. Vanhat jäsenkirjat vaihdetaan liittymäosakkeeseen, johon kuuluu verkkoliittymä perusmaksuineen. Liittymäosakkeen voi tarvittaessa vaihtaa osinkoa tuottavaksi sijoitusosakkeeksi.

PHP:n toimitusjohtaja Seppo Siivola muistuttaa kuitenkin, että liittymäosakkailla säilyy muita puhelimenkäyttäjiä edullisempi vuosimaksu. -Vuokratilaajaa 43 markkaa kuukaudessa edullisempi perusmaksu merkitsee omistajalle 516 markan vuotuista sijoitustuloa. Maakunnan kannalta katsottuna tämä on sitä osinkotuottoa, joka jättää Päijät-Hämeeseen rahaa noin 45 miljoonaa markkaa vuodessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.