Mainos

Peurojen istutus onnistunut

Maailman Luonnon Säätiön ja metsästäjien yhteistyönä toteutettu metsäpeurojen istutuskokeilu Suomenselälle on onnistunut yli odotusten.

Tänään päättyneessä metsäpeurojen laskennassa kannan todettiin kasvaneen yli 400 peuraan. Peurojen voimakas lisääntyminen uhkaa kuitenkin tuoda alueelle myös ongelmia.

Peurojen tarkka lukumäärä saadaan vastayläilmoista. 40 kilometrin alueelle levinneitä tokkia lasketaan videokameran avulla.

Nostouhanalaisen metsäpeuran palauttaminen Kainuusta Suomenselän saloille, peuranalkuperäisille asuinsijoille aloitettiin 20 vuotta sitten. Kymmenstä tarhapeurasta kanta on nyt kasvanut yli 400:aan.

Edes petoeläinten lisääntyminen ei ole hidastanut kasvua - nopea ja arvaamaton peura on onnistunut välttelemään sutta. Edessä on silti uudenlaisia ongelmia. Kasvava kanta levittäyttyy lännemmäksi. Lännessä sijaitsee Etelä-Pohjanmaan viljelylakeukset ja sillon lopputuloksena voi olla vahinkojen yleistyminen.

Suomenselällä peuraa on jahdattu viimeksi 1800-luvulla. Jos kannan kehitys jatkuu samanlaisena, lupa metsästykseen voi piankin olla tosiasia.
(MTV3/Tiina Hiekkaranta)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.