Mainos

Petri Anttoselle valtion valokuvataiteen palkinto

Valokuvaaja Petri Anttonen sai valokuvataiteen tämän vuoden valtionpalkinnon. Tuotannossaan Anttonen pohtii ajan olemusta. Hän kyseenalaistaa ajan ja tilan esittämiseen liittyviä sovinnaisia käsityksiä. Palkinnon saaja julkistettiin tiistaina Helsingissä. Tunnustuksen myöntää valtion valokuvataidetoimikunta. Palkinto on 75 000 markkaa.

Helsinkiläinen Petri Anttonen on syntynyt vuonna 1961. Hän valmistui taiteiden kandidaatiksi Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen laitokselta vuonna 1993. Parhaillaan hän valmistelee väitöskirjaansa. Palkitsemisperusteissa nostetaan esiin Anttosen kolmen näyttelyn sarja, Ajan arvoitus 1993, Ajan kosketus 1996 sekä tänä vuonna esillä ollut Ajan kudos.

Valokuvataidetoimikunnan mielestä sarja kartoittaa mielenkiintoisesti analogisen valokuvauksen mahdollisuuksia digitaalisen valokuvauksen aikana. Paitsi yksityisnäyttelyitä Anttonen on osallistunut yhteisnäyttelyihin täällä kotimaassa ja ulkomailla. Hänen töitään on myös esitelty julkaisuissa mm. Musta taide -aikakauslehdessä. Anttonen käyttää työssään kehittämäänsä liukuvaa suljinta. Valokuville ominaisten pysähdytettyjen hetkien sijaan hän kuvaa yhdellä kuvapinnalla katkeamatonta hetkien jonoa, ajan virtaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.