Mainos

Petoksesta syytetyn Toive ry:n lehti nojasi julkkiksiin

Antti Tuisku, Petoksesta epäillyn toive ry:n keulakuvana

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään rikosjutun käsittely, missä Toive ry:n pyörittäjiä syytetään törkeästä petoksesta.

Syyttäjän mukaan Make a Wish Toive ry:n sekä Unelmista totta Toive ry:n vastuuhenkilöt keräsivät rahaa kuolemansairaiden lasten nimissä kaksi miljoonaa euroa vuosina 2003-2007.

Syyttäjän mukaan yhdistyksen lehden vetonaulana olivat julkkikset, jotka eivät olleet tietoisia yhdistyksen taustoista tai rikostutkinnasta. Lehti luvattiin kiitokseksi asiakkaille keräykseen osallistumisesta.

- Tuotteilla ei ole ollut muuta merkitystä kuin se, että tästä on haluttu tehdä muodollisesti sellainen, että tämä olisi kuluttajansuojalain mukaista kauppaa, syyttäjä Jaakko Tapala totesi tänään alkaneessa oikeuskäsittelyssä.

Make a Wish Toive -yhdistyksen lehden sivuilla ja kannessa paistattelivat kerta kerran jälkeen julkisuuden henkilöt.

Idols-kilpailusta tähdeksi nousseen Antti Tuiskun nimi oli esillä jo vuonna 2005, kun MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi rahankeräyslupien umpimähkäisyydestä. Katso juttu täältä.

Tuisku kertoi tulloin, ettei hän tiennyt epämääräisen yhdistyksen taustoista, vaan halusi auttaa lapsia.

Lehden sisäsivuilla löytyy myös kuva tasavallan presidentti Tarja Halosesta sekä esimerkiksi Ruotsin kruununprinsessa Victoriasta.

(Kymmenen uutiset 26.01.2009)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.