Peter Nymanin lähtölaskenta illan uutisiin: Nyt lähdetään, ja rauhallisesti

MTV:n uutisissa tänään ensimmäistä kertaa ankkuroinut toimittaja Peter Nyman pelkäsi ennen lähetystä eniten yhtä asiaa.

- Että studiossa tulee ihmisuhreja. Se on suurin pelkoni, sanoi Nyman.

Nymanin siirtyminen Yleisradion Uutisvuodosta uutisankkuriksi MTV3:lle on saanut aikaan koko kesän kestävän rummutuksen Suomen medioissa. Paineet olivat kovat, kun hän istui kameran eteen kello 19 Seitsemän Uutisissa.

- Se on aina heittäytymistä kylmään veteen, kun tekee ensimmäisen lähetyksen uudessa ohjelmassa. Onneksi olen saanut tehdä muutaman pilottijakson, ja olen päässyt harjoittelemaan teknisiä seikkoja. Kun ne ovat kunnolla hallussa, pääsen ottamaan tilanteen kokonaisvaltaisemmin haltuun ja nauttimaan lähetyksistä, Nyman pohti.

Lähetykseen etukäteen keskittyminen on hänen keinonsa selvitä tehtävästä kunnialla.

- Tarvitsen sen oman hetken, jolloin fokusoin ja keskityn. Mietin ennakkoon tilanteita ja sitä, että nyt lähdetään ja nyt puhutaan rauhallisesti.

Nyman: Mokaaminen ei pelota

Peter Nyman iloitsi siitä, että hänen parinaan ruudussa oli tänään Maija Lehmusvirta, MTV3:n pitkäaikainen uutisankkuri.

- Jos meitä olisi kaksi ensimmäistä kertaa ankkuroimassa, seuraisi siitä trombikaaosta. Nyt voin olla luottavaisin mielin, kun vieressä on vahva uutisveteraani, sanoi Nyman.

Nyman suhtautui jännittävään ensi-iltaan järkiperäisesti: todennäköisyyksiä laskien.

- Alkuvaiheessa on suurempi todennäköisyys, että jonkun asian missaa. Mutta niitä asioita katsojat eivät todennäköisesti edes huomaa.

Nyman muistutti, että takeltelulla, änkytyksellä ja väärin sanomisella on tv-uutisissa myös oma positiivinen tehtävänsä.

- Parhaassa tapauksessa moka antaa suurta tyydytystä katsojalle.

Nyman ymmärtää sen, että uutisankkureita seurataan julkisuudessa paljon.

- Uutisankkuri on kuin keskiajan pappi: Hän, joka kertoo kansalle totuuden.

Silti Peter Nyman ei pidä uutislähetyksen ankkuroimista elämää suurempana asiana.

- Lopulta tämä on vain työtä. Ei tässä ole oikeasti kysymys elämästä ja kuolemasta, vaikka siltä voi välillä tuntuakin, Peter Nyman toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat