Peter Nymanin kassi:

- kanan rintafilettä - feta-juustoa - rucolaa - 2 appelsiinia - bataatti

Hans Välimäen ja Peter Nymanin menu:

Bataattisoppa

1/2 bataatti keltasipuli 2 rkl voita 2 dl kermaa 2 dl vettä suolaa, pippuria

Pilko vihannekset ja freesaa voissa. Lisää liemet ja nesteet. Soseuta ja mausta. Paseeraa ja tarjoile.

Rucolalla ja fetalla täytettyä kananpoikaa

1-3 kanan rintafilettä 50 g fetajuustoa rucolaa suolaa, pippuria voita

Paista kananrintaan väri pannulla ja tee sivuun viilto. Rouhi sisälle suolaa sekä pippuria ja täytä fetajuustolla sekä rucolalla. Kääri folionyyttiin ja paista uunissa 200 c:ssa15 min. Leikkaa annospaloiksi.

kastike:

2 rkl öljyä 1/2 keltasipuli 1 laakerinlehti 1/2 dl valkoviinietikkaa pippuria 1 appelsiinin mehu ja lihat suolaa 100 g voita

Pilko sipulit ja freesaa kevyesti. Lisää mausteet, etikka, appelsiinin mehu ja lihat. Keitä noin puolet kasaan. Siivilöi ja sekoita voi joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile.

Uuniomena ja bataattikerma

omena 2 rkl fariinisokeria 3 rkl voita

Sekoita sokeri ja voi keskenään. Leikkaa omenaporalla keskelle reikä ja täytä se seoksella. Paista uunissa 200 c:ssa 12 min.

bataattikerma:

1/2 bataatti 2 dl kermaa 3 rkl sokeria 1 rkl Maizenaa 2 keltuaista 1 vaniljatanko

Tee kiisseli kermasta, sokerista, Maizenasta, keltuaisista ja vaniljatangosta. Lisää joukkoon bataattipyre. Kiehauta, siivilöi ja tarjoile omenan kera.

Appelsiinisabayon

2 appelsiinia fileenä 3 keltuaista 50 g sokeria 1 dl valkoviiniä tai shampanjaa

Vispaa keltuaiset, sokeri ja valkoviini kypsäksi. Annostele appelsiinifileiden päälle ja gratinoi. Tarjoile esim. hyvän jäätelön kera.

Lue myös:

    Uusimmat