Peter Jacksonia ylistettiin

Ohjaaja Peter Jacksonia ylistettiin Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa kotikaupunkinsa sankariksi, kun siellä juhlittiin Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia -elokuvan ensi-iltaa. Tuhannet hurrasivat, kun Jackson asteli pitkää punaista mattoa pitkin luolaksi sisustettuun elokuvateatteriin.

Monet olivat odottaneet tunteja nähdäkseen elokuvan näyttelijöitä edes vilaukselta. Ihailijat heiluttivat banderolleja, joissa ylistettiin hobitteja ja vaadittiin Oscareita Jacksonille. Sekä Kaksi tornia että sen edeltäjä Sormuksen ritarit on kuvattu Uudessa-Seelannissa.

-Uuden-Seelannin näkökulmasta tämä on yksi pitkään jatkuva turistimainos. Tämä on erinomaista, sanoo pääministeri Helen Clark.

Uuden-Seelannin hallitus on nimittänyt Sormusten herran ministerin, ja matkatoimistot mainostavat maata Keski-Maan kotina. J.R.R Tolkienin trilogian toiseen kirjaan perustuvan elokuvan kuvaukset kestivät puolisentoista vuotta. Näyttelijöitä elokuvassa oli yhteensä 2 400.

Sarjan kolmas elokuva julkaistaan vuoden päästä jouluna. Kun Jacksonilta kysyttiin kolmannesta elokuvasta, hän sanoi sen olevan "todella upea, hyvin tunteellinen ja huipennus".

Lue myös:

    Uusimmat