Peter Franzén tavoittelee Golden Globea: Kaikki on mahdollista

Suomen Elokuvasäätiö tukee tänä syksynä kahta elokuvaa Golden Globe -kampanjoinnissa.

Elokuva-alan Kultainen maapallo eli Golden Globe -gaalaa varten Los Angelesissa järjestettiin elokuussa Suomen Elokuvasäätiön ja Suomen Los Angelesin konsulaatin avulla virallinen näytös Aku Louhimiehen8-Pallo-elokuvasta.

Syyskuun 19. päivä vuorossa on puolestaan Peter FranzéninTumman veden päällä, jota niin ikään yritetään promota mukaan Golden Globeihin. Franzén lähtee itsekin paikan päälle kertomaan esikoisohjauksestaan.

– Se on ihan vaan pistokeikka, mutta olen menossa paikalle. Osaan parhaiten kertoa elokuvasta, mikäli siitä herää keskustelua tai kysymyksiä, Lontoosta Gunman-elokuvan kuvauksista tavoitettu Franzén selittää.

Elokuvan näyttelijät, kuten Samuli Edelmann, Matleena Kuusniemi tai Olavi Angervo eivät ole lähdössä mukaan pressinäytökseen.

– Toki olisi kiva ottaa kaikki mukaan, mutta se on kallista touhua ja heillä on omat kiireensä. Mutta jos gaalaan päästään, niin sitten toki tulevat muutkin mukaan, Franzén lupailee.

Arvaamaton ala

Golden Globe -palkinnot jakaa Hollywood Foreign Press Association, johon kuuluu Hollywoodissa asuvia ulkomaalaisia elokuvatoimittajia. Sen takia on tärkeää saada näytökseen paikalle mahdollisimman paljon ryhmään kuuluvia toimittajia.

– Toivottavasti mahdollisimman moni tulee paikalle ja sitä kautta tutustuu elokuvaan. Kyllä sitä varten on valjastettu paljon ammattilaisia sieltä päästä promoamaan

Entä uskooko Franzén itse elokuvansa mahdollisuuksiin edetä Golden Globe -ehdokkaaksi?

– Tämä on erityislaatuinen elokuva, jossa on huikeat näyttelijäsuoritukset. Koskaan ei tiedä, miten käy. Kuten sanoin, paljon riippuu siitä, miten paljon kansainvälisiä toimittajia tulee paikalle. Tämä on arvaamaton ala, joten kaikki on mahdollista, Franzén pohtii.

Suomen Elokuvasäätiöstä kerrotaan, että Tumman veden päällä -elokuvaa yritetään promota eritoten Parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriaan. Elokuvasäätiön tietojen mukaan Erik Blombergin vuonna 1952 julkaistu Valkoinen peura on ainoa tähän mennessä Golden Globeissa palkittu suomalaiselokuva.

Lue myös:

    Uusimmat