Mainos

Peter Franzén Tarzan ja Jonna Järnefelt Jane

Peter Franzén on Tarzan ja Jonna Järnefelt Jane Disneyn uusimman animaation Tarzanin suomenkielisessä versiossa. Tarzan on Disneyn 37. kokoillan animaatio, ja se kertoo tarinan viidakon kuolemattomasta legendasta.
Suomalaiset näyttelijät debytoivat piirroselokuvan ääninä. Esko Salminen on Clayton, ja äitigorilla Kalan lämpöä hehkuu Merja Larivaara.

-Elokuvaan haettiin tietoisesti sellaisia suomalaisia näyttelijöitä, jotka eivät ole aiemmin olleet mukana animaatioissa. Tarzanin visuaalinen ilme poikkeaa edellisistä Disney-elokuvista, joten uusilla äänillä haluttiin erottautua. Tarzan on kaikille tuttu, mutta tämä stoori on erilainen, toteaa elokuvan suomenkielisen ääniversion ohjannut Pekka Lehtosaari.

Phil Collins on tehnyt elokuvaan viisi laulua, jotka kuljettavat tarinaa eteenpäin. Suomalaisen ääniversion lauluissa kuullaan Pekka Kuorikoskea.

Tarzanin ensi-ilta Yhdysvalloissa oli 18.6.99 ja reilussa kolmessa kuukaudessa elokuva on kerännyt lipputuloja huikeat 170 miljoonaa dollaria. Tarzanin ensi-ilta on Suomessa 3.12.1999.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.