Peter Franzén huippuroolistaan: Järkyttävän paljon treeniä

Näyttelijänä, kirjailijana ja ohjaajana ahkeroivan Franzénin kalenteriin ei tällä hetkellä juurikaan lomaa mahdu.

Peter Franzénin elämässä riittää tällä hetkellä vilinää. Perjantain mies vietti Suomessa mainostamassa ohjaamaansa Tumman veden päällä -elokuvaa, mutta suuntaa jo lauantaiaamuna Barcelonaan kuvauksiin.

Franzén on kesästä asti kuvannut kansainvälistä Gunman-elokuvaa, jossa hän näyttelee muun muassa Sean Pennin ja Javier Bardemin rinnalla.

– Espanjassa on nyt muutama kuvauspäivä, ja syyskuussa jatkuu vielä viikkon verran Lontoossa. Minulla on elokuvassa aika perinteinen pahiksen rooli, mutta on siinä vähän muutakin, Franzén selittää.

Hän on iloinen siitä, että pääsee Gunmanissa kokeilemaan hieman uudenlaista näyttelemistyyliä.

– Elokuva on draamapainotteista actionia, tosin oma roolini on enemmän sitä perinteistä actionia. Se on hauskaa ja poikkeuslaatuista paitsi minulle myös suomalaisille näyttelijöille ylipäänsä, hän kuvailee.

Helpolla yksityisarmeijan sotilasta esittävä Franzén ei kuvauksissa pääse. Hän myöntääkin, että toimintakohtaukset vaativat kovaa kuntoa.

– Järkyttävän paljon on pitänyt treenata, näyttelijä nauraa.

Ja kuin oman elokuvan ohjauksessa ja suuren kansainvälisen suurelokuvan kuvauksissa ei olisi tarpeeksi, ahkeroi Franzén vastikään päätökseen myös toisen romaaninsa. Samoilla silmillä on jatkoa Tumman veden päällä -esikoisromaanille ja se julkaistaan 3. syyskuuta.

– Sain sen valmiiksi toissa viikolla. Ajattelin, että rykäisen tarkoituksella elokuvan ja kirjan samaan aikaan, että sitten jäisi vähän aikaa lomailuun. Mutta eihän sitä sitten jäänyt, kun tuli tämä Gunman, Franzén naurahtaa.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat