Pestoperunapaistos ja inkivääri/kaneliappelsiinit 8.1.2002

Pestoperunapaistos (3-4:lle)


1 pss (500 g) perunasuikaleita
150-200 g pakastepinaattia tai -herneitä
150 g 9% sulatejuustoa
2 dl vettä
1 dl pestokastiketta
mustapippuria

1. Sipaise uunivuoka öljyllä ja laita uuni kuumenemaan 200-225 asteeseen.Anna pinaatin sulaa huoneenlämmössä tai sulata sitä hetki mikrossa.
2. Kuumenna vesi kasarissa ja lisää joukkoon sulatejuusto nokareina. Sekoita ja anna sulaa.
3. Kaada perunasuikaleet ja sulanut pinaatti vuokaan.
4. Sekoita pesto (vähän jäähtyneen) juustovesiseoksen joukkoon ja kaada vuokaan.
5. Rouhi päälle mustapippuria ja sekoita kaikki aineet hyvin keskenään.
6. Kypsennä uunissa noin 40 tai mikrossa 10-12 minuutia.
7. Tarjoa lisukkeeksi mehevää porkkanaraastetta ja ruisleipää sekä halutessasi esim. jauhelihapihvejä.

Inkivääri/kaneliappelsiinit

3-4 appelsiinia
inkivääriä tai kanelia
jogurttia

1. Leikkaa kuori pois appelsiineista ja viipaloi ne. Nosta viipaleet kauniisti vadille.
2. Ripottele päälle tuoretta raastettua inkivääriä tai jauhettua kanelia tai inkivääriä.
3. Tarjoa sellaisenaan tai maustamattoman jogurtin kanssa. Voit maustaa myös jogurtin ja jättää silloin mausteet appelsiinista pois.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat