Pestokastike 9.12.2000

Toim.Sari-Leena Heilanen

Pestokastike


2 valkosipulinkynttä
3 rkl pinjansiemeniä
1 ruukullinen basilikaa
50 g raastettua parmesanjuustoa(pecorino)
2 1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
400g spagettia
Laita valkosipulit, pinjansiemenet ja basilika mortteliin tai monitoimikoneeseen. Jauha tasaiseksi massaksi. Lisää kastikkeeseen vielä raastettu juusto voi käyttää joko pelkästään parmesanjuustoa tai osa juustosta voi olla myös pecorino- juustoa. Kaada öljy tasaisena nauhana kastikkeeseen. Käytä mieluiten extra virgine oliiviöljyä. Mausta pestokastike suolalla.
Keitä spagetti kypsäksi ja tarjoa pestokastikkeen lisäkkeenä.

Pesto sopii hyvin kastikkeeksi myös uudenlaiselle jouluruualle. Kypsennä punajuurta, porkkanaa ja lanttua. Leikkaa kypsät juurekset ohuiksi siivuiksi ja asettele ne kauniisti lautasille. Valele pestokastiketta juuressiivuille ja tarjoa alkupalaruokana.

Lue myös:

    Uusimmat