Mainos

Pesimäluodoille toivotaan rauhaa

Vesilintujen sekä muiden saarilla ja rannoilla pesivien lajien pesintä alkaa lähiviikkoina. Kaikki Suomen linnut, niitten pesät ja munat ovat rauhoitettuja pesimäaikana.

Kalatalouden Keskusliitto haluaa muistuttaa kaikkia vesilläliikkujia, että lintujen pesimäluodoille tai -saarille ei pidä nousta pesimäaikana. Avoveden mukana saapuvat myös vesilinnut sekä muut saarilla ja rannoilla pesivät lajit, joitten pesintä alkaa lähiviikkoina.

Lyhytkin kalastajan tai muun ulkoilijan oleskelu lintuluodolla saattaa aiheuttaa huomattavaa tuhoa pesiville linnuille, huomautetaan Kalatalouden keskusliitosta. Emolintujen paetessa ihmistä lintujen munat tai poikaset jäävät suojaamatta kylmyyttä ja saalistusta vasten.

Pesivät linnut huomaa usein varsin helposti. Tiirat ja muut lokkilinnut varoittavat ja lentelevät pesien ympäristössä. Tällaisilta alueilta on syytä poistua heti, vaikkei pesiä näkisikään: pesät ovat usein hyvin naamioitu ja poikaset pysyvät piilossa. Kaikki Suomen linnut, niitten pesät ja munat ovat rauhoitettuja pesimäaikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.