Mainos

Peruun julistettu poikkeustila

Sadat poliisit ja lakkoilevat opettajat ovat ottaneet yhteen kolmessa kaupungissa Perussa sen jälkeen, kun hallitus julisti maahan poikkeustilan, kertoi poliisi.

Jo aiemmin tänään Perun asevoimien sotilaat osallistuivat laittomaksi julistetun lakon murtamiseen ja raivasivat sulkuja sekä palavia autonrenkaita, jotka ovat estäneet liikennettä pääteillä.

Presidentti Alejandro Toledo julisti maahan kuukauden kestävän poikkeustilan vastatoimena väkivaltaiseksi paisuneelle lakkoiluaallolle.

- Olemme päättäneet julistaa 30 päivän poikkeustilan, jotta ihmiset voivat liikkua ja matkustaa vapaasti, sanoi presidentti Toledo televisiossa eilen.

Toledo ilmoitti lähettävänsä armeijan joukkoja ja poliiseja valvomaan järjestystä ja avaavansa uudelleen koulut, jotka ovat olleet suljettuina opettajien lakkoilun vuoksi. Kahdeksan miljoonaa lasta on ollut jo kahden viikon ajan ilman opetusta.

Tällä viikolla tuhannet maanviljelijät ja terveydenhoitoalan työntekijät liittyivät opettajien jatkoksi katumarsseille vaatimaan palkankorotuksia ja veronalennuksia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.