Mainos

Juvonen poissaolostaan: En kyennyt perussuomalaisten kantaan valiokunnassa

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen selittelee blogissaan poissaoloaan lakivaliokunnan kokouksesta. Kokouksessa äänestettiin tas-arvoiseen avioliittolakiin liittyvästä kansalaisaloitteesta.

Juvosen tilalla oli puoluetoveri Mika Niikko, joka äänesti aloitetta vastaan. Juvonen itse on kertonut kannattavansa homoseksuaalien avioliitto-oikeutta.

– Lakivaliokuntaan viedään puolueen linja ja kanta. Perussuomalaisen puolueen kanta tasa-arvoiseen avioliittoon on kielteinen. Koska kanta on erilainen kuin omani, en kyennyt viemään sitä lakivaliokuntaan, Juvonen selittää poissaoloaan blogissaan.

Perusuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on korostanut eri yhteyksissä, että puolueen kansanedustajien pitää noudattaa ryhmäkuria tasa-arvoisen avioliiton käsittelyssä. 

Juvonen kuitenkin toivoo, että kun asiaa käsitellään suuressa salissa, äänestys jäisi jokaisen edustajan itsensä päätettäväksi.

– Toivon myös, että kun asiaa käsitellään suuressa salissa, niin jokainen kansanedustaja voi ja rohkenee äänestää omantuntonsa mukaisesti, Juvonen kirjoittaa.

Juvosen blogikirjoituksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.