Mainos

Perustuslakivaliokunnan Alho-lausunto lykkääntyy

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunnon antaminen entisen ministerin Arja Alhon (sd.) toimista niin sanotun Sundqvist-sopimuksen yhteydessä lykkääntyy. Valiokunta päätti tänään, että se antaa lausunnon Alhoa vastaan tehdystä ministerivastuulain mukaisesta muistutuksesta vasta, kun asiaan liittyvät poliisitutkimukset ovat päättyneet.

Tämä merkitsee sitä, että lausunto valmistuu vasta joulukuussa alun perin kaavaillun marraskuun lopun sijasta. Valiokunta kuulee huomisessa kokouksessaan Helsingin rikospoliisin edustajaa. Poliisi on aloittanut Sundqvistia koskevan kaksi vuotta sitten keskeytetyn esitutkinnan uudelleen.

Tutkimusten lopettaminen oli yksi syy siihen, että Arsenal-Silta ja Sundqvist sopivat syksyllä vahingonkorvausten sovittelusta. Poliisille on myös tehty asiaa koskeva tuore tutkimuspyyntö pari kuukautta sitten.

Perustuslakivaliokunta kuuli tänään Alho-tapauksen käsittelyssä asiantuntijoina kaikkiaan kahdeksaa professoria, jotka edustivat valtiosääntö-, rikos- ja hallinto-oikeutta.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja