Mainos

Perustuslakituntijat panttaavat arvioitaan kilpailukykypaketista

Perustuslakiasiantuntijat eivät ole ainakaan vielä innostuneet antamaan lausuntojaan hallituksen kilpailukykypaketista saamastaan lisäajasta huolimatta.

Työ- ja elinkeinoministeriön kirjaamoon ei ollut iltapäivään mennessä tullut kuin yhden perustuslakituntijan lausunto. Aikaa on kuitenkin vielä jäljellä, sillä lausuntoaika jatkuu maanantaihin. Varsinainen lausuntoaika hallituksen esitykseen kustannuskilpailukykyä parantavista toimista päättyi jo joulukuun alkupuolella, mutta perustuslakiasiantuntijoille tarjottiin vielä erikseen lisäaikaa.  

Lausuntoa pyydettiin alun perin kuudelta valtiosääntöoikeuteen perehtyneeltä asiantuntijalta, mutta heistä vain yksi, Hankenin professori Niklas Bruun antoi lausuntonsa. Kaksi asiantuntijoista viestittää STT:lle, etteivät aio antaa lausuntoa, mutta kumpikaan heistä ei halua perustella päätöstään tarkemmin.

 Osastopäällikkö Pekka Timonen työ- ja elinkeinoministeriöstä toivoisi lausuntoja lakipaketista laajasti.  
– Tämä on perustuslakikysymysten kannalta herkkä asia, ja valmistelun vieminen eteenpäin laajemmalla pohjalla olisi siltä osin helpompaa. Nähtäisiin missä ovat mahdolliset heikkoudet ja pystyttäisiin paremmin arvioimaan etenemistä, Timonen sanoo.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja