Mainos

"Perussuomalaisuutta pitää puolustaa"

Puheenjohtaja Timo Soini lähtee presidentinvaaleihin perussuomalaisten liput heiluen.

– Perussuomalaisten linjaa on haastettu hvyin voimakkaasti viimeisinä viikkoina Suomessa ja perussuomalaisuutta pitää puolustaa ja tuoda oma vaihtoehto esiin. Katsoin tätä asiaa monelta kannalta ja tulin siihen tulokseen, että kyllä tämä tehtävä kelpaa ja haluan siihen, jos puoluevaltuusto asettaa, Soini toteaa ehdokkuudestaan MTV3:n haastattelussa.

Soini ei myönnä, että ehdokkuus olisi vain temppu, jolla pedataan perussuomalaisten sijaa tulevissa kunnallisvaaleissa.

– Presidentinvaaleissa on tarkoitus tulla valituksi ja saada mahdollisimman hyvä tulos. Mutta puolueella on koko ajan monta tehtävää, eduskuntatehtävä ja valmistautuminen myös kunnallisvaaleihin. Tätä tehdään laajalla rintamalla ja koko puolueen voimin, ei yksin Timo Soinin voimin.

Soini ei aio syödä Väyrysen ääniä

Soini pitää kilpailutilanne on kovana. Hän ei kuitenkaan myönnä, että esimerkiksi Sauli Niinistön asema kovana ennakkosuosikkina pelottaisi.

– Noin vuosi sitten vanhat puolueet olivat hyvin kaukana perussuomalaisten edellä ja me tultiin rinnalle ja ohi. Ja vielä vaalien jälkeen on vähän kasvettu. Ei aseteta liikaa painoa näihin gallupeihin, annetut äänet ratkaisevat.

Soini ei myöskään pelkää, että tarjolla oleva toinen eurokriittinen ehdokas Paavo Väyrynen tulee syömään miehen ääniä.

–Tässä on tarkoitus kerätä omia ääniä, eikä syödä kenenkään ääniä.

Moni perussuomalainen on antanut ymmärtää, etteivät haluaisi päästää Soinia presidentiksi vaan pitää puoluejohtajana.

Soini myöntää, että tämä saattaa nakertaa menestysmahdollisuuksia.

– Tämmöinen huoli on olemassa. Uskon, että tässä kampanjan aikana pystyn selventämään, miksi tämä kampanja on tarpeellinen ja myös perussuomalaisten äänestäjälle hyvä, hän toteaa.

–Tämä pakottaa myös puolueen kasvamaan. Sama puhe oli kun Soini lähti europarlamenttiin, että nyt tulee turma, ei sinne saa lähteä, ja että kuka puoluetta nyt hoitaa. Se oli menestyksen siemen. Nyt täytyy uskaltaa jatkaa tällaisella samanlaisella linjalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.