Mainos

Perussuomalaisten Soini maitorahoista: "Hävytön EU-päätös"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää maatalouskomissaarin päätöstä jättää Suomi pakotekorvausten ulkopuolelle erittäin vahingollisena. Soinin mukaan linjaus on suorastaan hävytön. 

– Jos Espanjassa tulee persikkatappioita ja Puolassa omenatappioita, ne on aina etukynnessä. Jos tulee maito, sitten vielä Baltia. Meille ei koskaan riitä mitään muuta kuin osallistumisen ilo. Minä pidän tätä suorastaan hävyttömänä.

Soini ei yllättynyt EU:n maatalouskomissaarin Phil Hoganin ratkaisusta, vaikka maatalousministeri Petteri Orpon (kok) mukaan suomalaisille maidontuottajille on luvattu tukea. 

– En usko enää mihinkään puheisiin. Haluan selvää kolikkoa sieltä Brysselistä tännepäin. Ihmettelen kovasti sitä, että venkuloidaan jollain teknisellä asialla. On aivan selvää, että pakotteista koituu tappioita. Niitä on koitunut muille. Niitä on koitunut meille. 

– Tulee tyypillinen Eu-ratkaisu eli pujopäätili Suomelle. Aina puhutaan kovasti, että meidät huomioidaan, mutta kun tulee päätös meille ei lähetetä muuta kuin lasku. 

Soini vaatii pääministeriä ja Suomen hallitusta jopa painostamaan Brysseliä. 

– Pääministeri liikkeelle ja Suomen hallitus liikkeelle. Täytyy ilmoittaa, että jos tämä peli ei parane, Suomi pistää asioita jumiin. 
Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.