Mainos

Perussuomalaisten Putkonen raivoissaan medialle - lue avoin kirje

Perussuomalaisten tiedotusvastaava Matti Putkonen näyttää suuttuneen medialle.

Hän kirjoittaa avoimessa kirjeessään, että muutamat toimittajat ovat tahranneet koko ammattikunnan.

Putkosen mukaan toimittajat ovat pyrkineet tietoisesti luomaan mielikuvan, jonka mukaan perussuomalaiset ovat roistoja, osaamattomia ja vielä kaiken lisäksi rasisteja. Asenteellisesta kirjoittelusta hän syyttää erityisesti Helsingin Sanomia.

Putkonen kertoo myös odottavansa jännittyneenä Ylen tulevaa dokumenttia. Hänen mukaansa tekijä suuttui, kun perussuomalaiset eivät tunnustaneet olevansa islamin vastustajia ja äärioikeistolaisia.

– Vetoan teihin: rakennetaan yhteinen uutissilta palvelemaan isänmaata. Olen valmis keskustelemaan kanssanne koska tahansa yhteisten pelisääntöjen laatimisesta. Me tarvitsemme toisiamme. Yritetään yhdessä olla tekemättä turhia tahroja paperille.

AVOIN KIRJE TOIMITUKSILLE

Helsinki 26.4.2012

TAHROJA PAPERILLANI

Muutama toimittaja on tahrannut koko ammattikunnan. He ovat pyrkineet tietoisesti luomaan mielikuvan, jonka mukaan perussuomalaiset ovat roistoja, osaamattomia ja vielä kaiken lisäksi rasisteja. Tästä tyypillinen esimerkki: Helena Eronen ei ole ollut koskaan Perussuomalaisten jäsen, eikä näin ollen edusta puolueen linjaa tai näkemyksiä. Hän on ammattitaitoinen eduskunnan kanslian palkkaama sitoutumaton virkamies, jonka esimies on James Hirvisaari. Tämä tehtiin puoluetoimiston kautta selväksi kaikille toimittajille, jotka soittivat meille. Myös Hesarille. Siitä huolimatta HS:n pääkirjoituksessa Erosen kolumniin vedoten kehotettiin perussuomalaisia pukemaan ylleen ruskeat natsipaidat. Oliko tämä vitsi- vai vihakirjoitus?

Tänään oli sitten taas HS:ssä viikon Miskat. Eihän se ollut lainkaan asenteellinen juttu, eihän. Samasta kynästä on syydetty vastaavanlaista sivistynyttä journalismia. Viikon Miskat ovat oma lukunsa sinänsä. Jutut, joissa viranomaislähteisiin vedoten väitetään jonkin perussuomalaisen yhteyksistä rikollisjärjestöihin, ovat törkeitä vihapuheita, jotka loukkaavat kansalaisten oikeuksia. Näiden perättömien juttujen johdosta ovat ko. henkilöt menettäneet työprojekteja ystävistä puhumattakaan. Kun näitä juttuja on selvitetty toimittajan kanssa, tämä on vedonnut lähdesuojaan. Ei edes kohteena oleva kansalainen ole saanut tietää, mikä viranomaistaho on ollut jutun taustoittaja. Myöskään ei toimittaja ole kuullut jutussa syytettyä kansalaista. Kansalaiset ovat täysin avuttomia tällaisten hyökkäysten edessä. Jos näin jatkuu, tulee toimittajien keskeinen työkalu, lähdesuoja, vääjäämättömästi uudelleen puntariin, koska kaikissa näissä tapauksissa ko. kansalaiseen ei ole kukaan viranomainen ollut yhteydessä. Eikä kukaan viranomainen ole tunnistanut toimittajan väitettä.

Näistä tapauksista voisin kirjoittaa vaikka dokumentin. Se ei ole tarpeen. Ryhdistäytykää toimittajat ja laittakaa tällaiset asenteelliset vihakirjoittajat ruotuun. Se on tarpeen arvostetun ammattikuntanne maineen takia.

Hyvät toimittajat

Vetoan Teihin: rakennetaan yhteinen uutissilta palvelemaan isänmaata. Olen valmis keskustelemaan kanssanne koska tahansa yhteisten pelisääntöjen laatimisesta. Me tarvitsemme toisiamme. Yritetään yhdessä olla tekemättä turhia tahroja paperille.

Matti Putkonen

Työmies, jonka tehtäväkuvaan kuuluu myös puolueen tiedotuksesta vastaaminen.

P.S. Odotan jännittyneenä Ylen tulevaa dokumenttia. Tekijä suuttui, kun emme tunnustaneet olevamme islamin vihaajia ja äärioikeistolaisia. Juttu on tehty hyvin arveluttavilla keinoilla. Toivottavasti tällaisia näytösoikeudenkäyntejä ei tule jatkossa. Toimittaja ei vapaassa demokraattisessa maassa ole tuomari.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.