Mainos

Perussuomalaisten Niinistö ei lähde haastamaan Soinia

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö ei halua haastaa puheenjohtaja Timo Soinia ensi kesän puoluekokouksessa.

MTV3 uutisten teettämän kyselyn mukaan kolmasosa puolueen kenttäväestä haluaisi Soinille haastajan. Kyselyssä tulevaisuuden niminä puolueväkeä miellytti eniten puolustusvaliokunnan puheenjohtajana toimiva Niinistö.

– Kuulostaa hyvältä, että on kenttäväen luottamusta takana. En ole aivan varma, että kysely olisi tarkoittanut sitä, että minun pitäisi lähteä haastamaan Timo Soinia. Uskoisin, että kenttäväki ajatteli, että kun puheenjohtajan paikka on aidosti auki, kuka siihen voisi nykyisistä perussuomalaisista asettua ehdolle, Niinistyö sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Niinistö ei pidä Soinin haastajaa ylipäätään tarpeellisena.

– Saman kyselyn mukaan 58 prosenttia oli sitä mieltä, ettei haastajaa tarvita. Timo Soini on johtanut perussuomalaisia voitosta toiseen vuoden 2004 kunnallisvaaleista lähtien. En näe mitään syytä, miksi hänet pitäisi vaihtaa, hän on toiminut erinomaisesti.

Niinistön mukaan kisaa voisi käydä ennemminkin varapuheenjohtajan paikasta.

– Soinin asema puheenjohtajana on niin suvereeni, että epäilen, mahtaako löytyä ensi kesäkuun puoluekokouksessa hänelle haastajaa.

Niinistö mukaan europarlamentaarikko Sampo Terho sekä eduskuntaryhmässä olevat Jari Lindström, Vesa-Matti Saarakkala, Pirkko Ruohonen-Lerner, Pirkko Mattila sekä Jussi Halla-aho ovat puolueen nousevia kykyjä ja mahdollisia puheenjohtajaehdokkaita silloin, jos Soini väistyy.

(MTV3)

Katso perussuomalaisten Jussi Niinistön haastattelu: (Huomenta Suomi 7.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.