Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettua epäillään törkeästä parituksesta

Poliisin esitutkinnan mukaan vaasalainen kaupunginvaltuutettu hankki huoneiston tai huoneistoja prostituutiokäyttöön. Poliisi epäilee, että kyse on ollut tietoisesta ja tahallisesta toiminnasta.

Juttu liittyy eilen keskusrikospoliisin tiedottamaan laajaan paritusrinkiin. Oikeudenkäynti päähaarassa alkaa ensi viikolla.

Vielä tutkinnaltaan kesken olevassa Vaasan-haarassa epäiltyjä on yhteensä kolme, perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun lisäksi kaksi vironvenäläistä naista, jotka ovat syytteessä törkeästä parituksesta myös päähaarassa.

Valtuutettu on ollut pidätettynä asian vuoksi alkukesällä, mutta häntä ei ole kuitenkaan vangittu.

Tapahtuma-aika 2012-2013

Vaasan osuus on siirtymässä syyttäjälle tämän vuoden aikana, kertoo tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen keskusrikospoliisista.

– Kyse on ollut yhden tai kahden asunnon hankkimisesta parituskäyttöön. Harkitsemme vielä ennen syyttäjälle siirtämistä, onko nimike törkeä vai normaali paritus. Törkeästä olemme lähteneet.

Paritusta epäillään tapahtuneen vuosina 2012-2013.

Muuten poliisi ei kommentoi epäiltyjen henkilöllisyyttä tai epäiltyä rikoshyötyä vedoten asian keskeneräisyyteen.

"Kyse väärinkäsityksestä"

MTV3 Uutisten tavoittama valtuutettu katsoo joutuneensa rikosepäilyn kohteeksi aiheetta.

– Vastaanotin muutaman kielletyn tekstiviestin ja lähetin väärään paikkaan. Mielestäni kyse on väärinkäsityksestä.

Hän toteaa, että juttu selviää aikanaan käräjäoikeudessa. Rikoskumppaneikseen väitettyjä naisia hän ei tunne. Hän ei kerro, onko tunnustanut teon esitutkinnassa.

– Se on ihan sama, mitä esitutkinnassa puhutaan. Kun Suomen lakihan menee sillä tavalla, ettei esitutkinnassa tarvitse puhua totta.

Hän ei kuitenkaan näe syytä luopua luottamustehtävästään, kun kyse on vasta rikosepäilystä.

– Mitään lainvoimaista tuomiota ei ole, vaan katsotaan ensin oikeusprosessi ja katsomme sitten [kaupunginvaltuutetun asemaa]. Saattaa tuomio tulla, mutta se on varmaan joku pieni sakko.

Törkeästä parituksesta tuomitaan vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta vankeutta. Parituksesta voi selvitä sakoilla.

Kaupunginvaltuutettu ei mielestään ole ollut asian suhteen pidätettynä, vaan hän on ainoastaan käynyt selvittämässä asiaa poliisilaitoksella keväällä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja