Perussuomalaisten kärkihahmo vie Kreikka-sopimuksen salaamisen oikeuteen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner vie Kreikan vakuussopimuksen salauspäätöksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Ruohonen-Lerner vetoaa valituksessaan perustuslakiin ja viranomaisen toiminnan julkisuudesta annettuun lakiin.

– Kreikkalaisen osapuolen taholta on allekirjoituksen yhteydessä tiettävästi vaadittu, että tämä laajamittainen vakuussopimusjärjestely olisi asiakirjasisällöltään salainen mm. siksi, etteivät vakuussopimuksen toteutuksessa keskeisten neljän kreikkalaisen pankin nimet paljastuisi, Ruohonen-Lerner toteaa tiedotteessa.

Ruohonen-Lerner kertoo vaativansa sopimuksen julkistamista ennen kaikkea tavallisena kansalaisena. Hänen mukaansa kysymys on jokaisen kansalaisen oikeudesta läpinäkyvään hallintoon.

– Olennaista on, tulkitaanko lakia pohjoismaiselle demokraattiselle ja läpinäkyvälle hyvälle hallinnolle ominaisen, salailun minimoivan hallintokulttuurin hengessä vaiko siinä julkisuutta karttavassa ja salailua suosivassa hengessä, joka on ominainen EU-Brysselin keskushallinnolle ja eräiden eteläisen ja keskisen Euroopan valtioiden hallinnollisilla kulttuureille, Ruohonen-Lerner sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat