Mainos

Perussuomalaisten Huhtasaari puolustaa Trumpia: "Heitoillaan hän herättää ihmiset ajattelemaan"

Tänään seitsemänkymmentä vuotta täyttävä Donald Trump, hänen presidenttikampanjansa ja suosionsa ovat herättäneet ihmetystä myös Suomessa.

Trump on muun muassa syyttänyt meksikolaisia raiskaajiksi, arvostellut avoimesti naisten ulkonäköä ja viimeksi hän vaati presidentti Barack Obamaa eroamaan Orlandon ampumisten takia. 

Trumpin puolustajiakin Suomesta löytyy, yksi heistä on perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari.

Huhtasaari sanoi Radio Novan aamussa, että rasistiset ja sovinistiset heitot ovat Trumpin keino kiinnittää huomiota.

– Ehkä tällaisen liioittelun avulla hän on herättänyt porukan huomaamaan, että porukka miettii, mitä täällä nyt tapahtuu. Hän on saanut ihmiset enemmän seuraamaan ja kiinnostumaan politiikasta. Itse pidän kyllä niitä lausuntoja sopimattomana. 

Huhtasaari vertaa Obaman ja Trumpin lausuntoja Britannian kansanäänestyksestä.

– Erityisesti minuun teki vaikutuksen The Telegraph -lehti, jota luin. Siellä Obama oli sanonut briteille ja uhkaillut että jos äänestätte väärin – mitä ei voi demokratiassa koskaan eli äänestää väärin – olette viimeisenä kauppajonossa. Trump sanoi, että minä kunnioitan Britannian päätöstä, pysyivät he EUssa tai ei. Itse hän oli sitä mieltä, että Britannian kannattaisi erota EUsta. 

Huhtasaaren mukaan Yhdysvalloissa ymmärretään, että muutkin poliitikot harrastavat samantyylisiä heittoja, mutta vain Trump toimii avoimesti. 

– Poliittinen keskustelu on siellä aika kovaa ja Trump vetää yli ja tekee paljon asioita, jotka saisi jättää väliin. 

Huhtasaari tunnetaan myös itse lausunnoista, jotka ovat herättäneet vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Hän on mm. arvostellut kehitysopin opettamista, esittänyt vankiloiden vuokraamista Virosta ja puolustanut katupartioiden toimintaoikeuksia. 

– Lausuntojeni kommentointi on monelle keino nostaa itseään ja korostaa, ettei hän ainakaan ajattele samalla tavalla. En koe, että omat lausuntoni olisivat olleet kovin radikaaleja. Ihmisiä pitää haastaa ajattelemaan. 

Huhtasaaren mielestä suomalainen media arvostelee Trumpia aika yhtenäisesti.

– Itse pidän moniäänisestä keskustelusta. Kaikissa on jotain hyvää ja huonoa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.